Перевізники пробують зламати Каспрука несанкціонованим страйком: мер погрожує одностороннім розірванням договорів

Перевізники пробують зламати Каспрука несанкціонованим страйком: мер погрожує одностороннім розірванням договорів

09.09.2014, 17:13

У Чернівцях повністю зупинився рух міських маршрутних автобусів. Водії запевняють, що у них закінчилося пальне.

В обідній час через центр міста не пересувається жодна маршрутка, містом курсують лише тролейбуси.

На зупинках громадського транспорту суттєво збільшилась кількість пасажирів. Чернівчани між собою обговорюють страйк місцевих перевізників. Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Прес-служба міськради повідомляє, що о 14.30 відбудеться брифінг міського голови Олексія Каспрука у зв’язку з несанкціонованим страйком чернівецьких перевізників.

Дії чернівецьких перевізників, які у вівторок оголосили несанкціонований страйк по всьому місту, є протиправними і порушують вимоги Закону України "Про автотранспорт".

Про це у вівторок повідомляє прес-служба міської ради.

Мерія попередила перевізників, що їхнім діям буде надана належна правова оцінка. Водночас виконком залишає за собою право в односторонньому порядку достроково розірвати договори на перевезення пасажирів з усіма перевізниками, які безпідставно 9 вересня припинили надавати послуги.

"Для забезпечення перевезень на тролейбусні маршрути виведено 64 тролейбуси. Тролейбуси третього маршруту після мосту через р. Прут слідують за напрямком 5-го маршруту.

За автобусними маршрутами працюють 250 машин таксі, якими можуть скористатися чернівчани.

У Садгірському районі додатково організовано автобуси для доставки дітей із шкіл № 37, 38, 39, 19.

В усіх школах міста для молодших школярів організовано роботу груп продовженого дня. Класні керівники попереджають батьків про необхідність допомогти дітям добратися додому.

У години пік після 18.00 на автобусних маршрутах працюватиме службовий транспорт місцевих підприємств.

Міська влада закликає усіх чернівчан - власників приватного автотранспорту, служби таксі поставитися з розумінням до ситуації, допомогти добратися додому школярам, людям похилого віку, усім, хто потребує особливої уваги", - звітує прес-служба міськради.

"Транспортного колапсу у місті не буде. Міська влада готова до подолання таких кризових ситуацій і не дозволить, щоб окремі підприємці свої корпоративні інтереси ставили вище інтересів громади", - цитує прес-служба міськради мера Олексія Каспрука.

Нагадаємо, у вівторок вранці пенсіонери штурмували міськраду в знак протесту проти підвищення вартості тарифів у громадському транспорті.

1