У Чернівцях відкривають театральний сезон

У Чернівцях відкривають театральний сезон

14.09.2012, 16:35

У суботу, 15 вересня, відбудеться відкриття нового театрального сезону. Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської офіційно відкриє 82-ий театральний сезон виставою «Шельменко-денщик». Початок о 18.30 годині.

Фото Миколи Костиняна 

Новий театральний сезон розпочнеться прем"єрою дитячої казочки "Ще раз про Червону Шапочку",

А ви ще вірите у казку? Якщо, сучачні технології завоювали вас, а тим паче ваших малят, то прем"єра театрального мюзиклу поверне вас в казковий світ добра, емоцій та щастя. В годинній виставі на сцені зустрінуться Баба Яга, Айболит, Бармалій, Снігова Королева, Іван Царевич і звісно ж сучасна Червона Шапочка. Неймовірна кількість декорацій, а також добрі дитячі пісеньки у живому виконанні акторів.

Новий театральний сезон розпочнеться прем"єрою дитячої казочки. "Ще раз про Червону Шапочку", саме таку назву обрали зовсім іншому переказу Шарля Перо.

Андрій Романов, режисер-постановник: «Ми у своїй казці кажемо всім дітям і дорослим, що нічого не треба боятися в житті, треба вірити в майбутнє, жити добром. І насправді, поганих не буває, нам просто треба вміти розгледіти в кожній людині те добре».

Проблема надмірного оточення сучасних технологій, через які казки відійшли на задній план яскраво відображається в сюжеті цієї театральної вистави.

Валентина Головко, артистка, виконує роль Червоної Шапочки: «Червона Шапочка дуже така сучасна, яка інформацію черпає з інтернету і трохи призабулася, що існує казковий світ, в який мають вірити не тільки діти, а й дорослі. Бабуся допомагає їй повернутися в казки і зрештою не розуміє, що дитинство для того й існує, щоб вірити в казку і щоб по-справжньому відчути смак дитинства треба вірити в казку».

Новинкою для чернівецького глядача стане те, що усі актори співають. Звукорежисер не поставить жодної плюсової фонограми. Величезна кількість пісень розбавлятиме повчальні діалоги.

Лариса Попенко, заслужена артистка України, викону роль Бабусі: «Я б дуже хотіла, щоб батьки і діти прийшли на цю прем"єру, я думаю, що їм сподобається, тому, що казка дуже музична, актори співають в живу, досить все цікаво. Це сучасна казка, це не просто Шарль Перо - Червона Шапочка, а сучасна Червона Шапочка, яка потрапляє в різні історії різних казкових героїв».

Андрій Романов, режисер-постановник: «Це сімейний мюзкл. Батькам не треба йти в кав"ярню і чекати своїх дітей біля центрального входу коли вони вийдуть, а можна просто приємно провести свій день-відпочинок в ашому театрі».

Вже цієї неділі, 16-го вересня о 12 год, у Чернівецькому академічному музично-драматичному театрі мені Ольги Кобилянської акторський склад запрошує вас на прем"єру сімейного мюзиклу "Ще раз про Червону Шапочку", щоб повірити в добро та казку.

Генрієтта Беух. Телеканал «Чернівці». 

1