У Чернівцях суд відмовився збільшити покарання студентці ЧНУ, яка продала свій голос за Білика

У Чернівцях суд відмовився збільшити покарання студентці ЧНУ, яка продала свій голос за Білика

22.02.2019, 17:17

У Чернівцях суд відмовився збільшити покарання студентці ЧНУ, яка на місцевих виборах у 2015 році продала свій голос за кандидата у депутати Ростислава Білика.

Як повідомляє molbuk.ua з посиланням на відповідну судову ухвалу Чернівецького апеляційного суду, прокурор подав апеляційну скаргу щодо студентки 6 курсу юридичного факультету ЧНУ, яку обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ст. 160 ч.1 Кримінального кодексу України. 

Зазначається, що 23 жовтня 2015 року вона знаходилась у кімнаті гуртожитку на вулиці Небесної сотні, 2-А. До неї в кімнату увійшов студент юридичного факультету ЧНУ, який діяв згідно розподілених злочинних ролей щодо підкупу виборців. Він запропонував дівчині продати за 250 гривень свій голос на виборах за кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика. 

Пізніше суд виправдав студентку у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За проданий на виборах голос можна потрапити до тюрми

Прокурор подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок та ухвалити новий вирок. Зокрема, він просив суд визнати студентку винуватою у вчиненні злочину і призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн., та на підставі ст.74 ч.5 КК України, ч.1 п.2 ст.49 КК України звільнити її від покарання.

Чернівецький апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги прокурора, а попередній вирок Шевченківського районного суду Чернівців, яким студентку було виправдано, суд залишив без змін.

Раніше повідомлялося, що суд переніс підготовче засідання у справі щодо підкупу студентів на виборах до міськради 25 жовтня 2015 року.

1