У Чернівцях  відбувається автопробіг за чисті узбіччя шляхів

У Чернівцях відбувається автопробіг за чисті узбіччя шляхів

06.04.2014, 14:54

6 квітня чернівецька команда Всеукраїнської ініціативи «Зробимо Україну Чистою» організувала автопробіг містом. Просвітницький захід відбувається в рамках підготовки до Всеукраїнського прибирання 12 квітня.

У неділю, 6 квітня, близько 20 представників клубів  BMW CLUB Чернівці, ВАЗ клуб і STREETER Chernivtsi під прапорами «Зробимо Україну Чистою» проїхали головними автомобільними артеріями Чернівців.

Стартували автомобілісти об 11:00 з мікрорайону Гравітон від магазину «Екватор». Автівки прикрашені символікою «Зробимо Україну Чистою», а їх рух вулицями Чернівців має на меті привернути увагу до проблеми чистоти узбіч автошляхів. Маршрут руху автопробігу: Гравітон – вул. Руська – пл. Центральна – пл. Театральна – пл. Соборна – ТЦ «Майдан» – готель «Черемош» – Гравітон. Карта: http://www.etomesto.ru/trackdfa317346.

 Таким чином власники авто привертали увагу до проблеми чистоти узбіч, адже саме власники машин часто викидають сміття просто через вікно автівки на дорогу. 

 Сподіваємось, власники авто у Чернівцях будуть свідомими своєї ролі у екологічному стані міста. До слова, кілька зелених порад автомобілістам:

 

  • Не пересувайтесь з натиснутою газовою педаллю. Якщо можливо, уникайте повного газу і дотримуйтесь обмеження швидкості. Не забувайте , що чим вище швидкість, тим більше опір повітря.
  • Коли можливо, будьте акуратні з моторним гальмом. Коли знімаєш ногу з газовою педалі і не торкаєшся до інших педалей, автомобіль відчутно сповільнюється. Це і є моторне гальмо. У цей час у більшості моделей немає споживання палива.
  • Не використовуйте зайвий раз багажник на даху. Він підсилює опір повітря, що в свою чергу впливає на використання палива і кількість вихлопних газів.
  • Якщо змушені чекати в машині більше 2 хвилин, то заглушіть мотор.
  • Економте воду під час мийки. У автомийці затрачають орієнтовно 140 літрів води на прибирання 1 машини. Якщо робимо це самоужки зі шланга , це і того більше: у більшості садових шлангів за 1 хвилину випливає приблизно 38 літрів води, таким чином загальне споживання води може скласти 300-350 літрів, а масла, миючі речовини та інші забруднення потрапляють у водовідвідну канаву.
  • Спільне використання авто – це екологічно: пропонуйте сусідам та колегам підвезти їх.

 Нагадуємо, люди будь-якого віку та соціального статусу можуть долучитись до дня прибирання 12 квітня. Слідкуйте за новинами у групі в соціальній мережі: http://vk.com/letsdoit_chernivci .

 
Довідка:

Всеукраїнська громадська організація «Зробимо Україну чистою!» – учасник загальносвітового руху “Let’s do it, world”, що об’єднує понад 8,5 мільйонів людей в 108 державах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні.

Метою акції «ЗУЧ» є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього долучення місцевих громад до прибирання своїх міст та селищ. Головними напрямками акції є еко-виховання, благоустрій та правильне поводження з відходами.

1