У Чернівцях складуть список іміджевих місцевих продуктів Буковини

У Чернівцях складуть список іміджевих місцевих продуктів Буковини

13.03.2018, 15:51

Круглий стіл: «Гастрономічний туризм на Буковині: маркетинг територій через регіональні продукти харчування»

14 березня 2018 р. о 10.00 за адресою: м.Чернівці, вул. О. Кобилянської, 20, (2-й поверх) в приміщенні Чернівецького бізнес – центру.

Організатори:

Відділ з питань туризму Чернівецької ОДА
Громадська спілка "Карпатський смак"
Чернівецький Бізнес центр

Ідея круглого столу: туристи які відпочивають на Буковині, повинні купувати місцеві продукти, які характерні для регіону, області (бринза, коров'ячий сир, карпатський мед, сухі гриби, фіточай, дикоростучі та інші). В наслідок цього необхідно організовувати дегустаційні тури, майстер-класи, фестивалі

Захід проводиться з метою:обговорення ідеї виробництва, просування місцевого продукту та його роль у маркетингу Чернівецької області, сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж Чернівецької області, долучивши до нього місцевих виробників.

За словами спеціаліста з маркетингу ГС «Карпатський смак» Олександра Коваля, постала необхідність обговорення ідеї виробництва, просування регіональних продуктів харчування з Буковини, українських Карпат, та їх ролі у маркетингу території, сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж території, активізувати розробку трансрегіонального маршруту гастрономічного туризму «Смак Українських Карпат», долучивши до нього буковинських виробників.

На першому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме виробників, які вже можуть надати послуги з дегустації продукції, безпосередньо на підприємстві, фермі, або у спеціально облаштованому «дегустаційному залі», з числа членів спілки «Карпатський смак».

На другому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме заклади громадського харчування, що пропонують меню з використанням регіональних продуктів, у стравах традиційної кухні з Карпат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гастрономічний та релігійний туризм:" Василь Гостюк назвав цьогорічні пріорітети туристичної галузі Буковини

Довідково. Громадська спілка «Карпатський смак» на території 4-х областей України (Прикарпаття, Закарпаття, Буковина та Львівщина) разом з виробниками продуктів харчування та фахівцями з туристичного супроводу, туроператорами працює над розробкою туристичного маршруту «Смак українських Карпат», який покликаний показати автентичність, оригінальність, унікальність та колорит Карпат, а також підкреслити еталон смаку натуральних продуктів харчування.

Учасники заходу: виробники продуктів харчування, сувенірів; туроператори, що розробляють туридегустаційні, майстер класи та інші, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що займаються розвитком гастрономічного туризму, ремесел, агропродуктів, просуванням території, туристичні асоціації.

Запрошуються представники ЗМІ.

1