У Чернівцях психлікарня голосувала за Порошенка, а СІЗО – за Тимошенко

У Чернівцях психлікарня голосувала за Порошенка, а СІЗО – за Тимошенко

26.05.2014, 20:46

На виборчій дільниці № 730546, яка знаходиться у психлікарні на вулиці Мусоргського, більшість виборців голосували за кандидата у президенти Петра Порошенка.

Така інформація випливає із відомостей про підрахунок голосів, які розміщені на офіційному сайті ЦВК, пише molbuk.ua

Зокрема, на виборчій дільниці у психлікарні 25 виборців проголосували за Петра Порошенка, а 14 – за Юлію Тимошенко. Загальна кількість виборців на цій дільниці – 49.

А на виборчій дільниці №000001, яка знаходиться у слідчому ізоляторі на Соборній площі, більшість виборців підтримали кандидата на пост президента Юлію Тимошенко.

Так, за Тимошенко тут проголосували 77 виборців. Натомість Порошенка підтримали 68 людей. Загальна кількість виборців – 194.

На прес-конференції Чернівецьких представників громадянської мережі "Опора" було оприлюднено попередні результати виборів. Спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА було зафіксовано низку процедурних порушень, які могли відволікати працівників виборчих дільниць від перебігу виборів, однак суттєвого впливу на хід виборів не мали. Про це 26 травня повідомили під час прес-конференції координатор місцевого представництва ГМ ОПОРА Назар Тимощук та активіст Надія Вірна.

- У Чернівецькій області працювало 27 короткотермінових та 6 довготермінових спостерігачів від нашої організації, - розповідає місцева активістка "Опори" Надія Бабинська. З досвіду попередніх виборів офіційні результати майже не відрізняються від оприлюднених нами результатів.

Зараз наші представники подали сто відстотків протоколів. За їх результатами можемо констатувати перемогу Петра Порошенка з результатом у 53,4%. Тимошенко за нашими підрахунками набирає 13,2%. Ми хочемо дочекатися остаточних результатів ЦВК, щоб побачити наскільки правильними і вірними є спостереження наших представників.

«Найбільш типові порушення, які були зафіксовані, це процедурні. Тобто це робота виборчих комісій, початок і відкриття виборчих комісій, протоколи ранішнього засідання, а також порушення правил агітації, незаконне голосування, порушення ходу голосування, те, на що ми наголошували», - зазначила Надія Вірна.

«Не зважаючи на ті всі порушення, які ми зафіксували, вони не мали впливу на результат волевиявлення. Фактів адмінресурсів нами не зафіксовано, так само як і підкуп на президентських виборах, що є значною відмінністю від попередніх виборів», - додав Назар Тимощук.

Однак траплялися випадки, коли спостерігачам від ОПОРИ не дозволяли підходити близько під час підрахунку голосів та забороняли фільмувати хід підрахунку. Так, в Топорівцях, Новоселицького району, спостерігач зняв на відео, як йому не дозволяють стежити зблизька за підрахунком голосів.

«Спостерігач має право бути присутнім під час підрахунку голосів і вести фото й відео фіксацію. Це його робота, це його обов’язок. За законом про вибори, це є порушення прав спостерігачів», - зауважила Надія Вірна.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

висновок,хворі люди виявилися розумнішими за здорових

avatar

.

26 травня 2014 17:53

кому что ближе

avatar

жизнь забавна

26 травня 2014 17:55