У Чернівцях пропонують маркувати товари виготовлені в Росії, щоб не підтримувати фінансово окупантів

У Чернівцях пропонують маркувати товари виготовлені в Росії, щоб не підтримувати фінансово окупантів

26.03.2014, 17:36

Відповідне зверення зареєстрували у приймальні Чернівецької міської ради. 

бойкот російським товарам починається з вимоги їх маркувати відповідно до походження. тому. якщо ви свідомі і не хочете фінансувати окупантів, вимагайте, щоб якщо товар виготовлено в Росії, аби біля цінника було це вказано.

якщо не буде через деякий час. тодi можна оголошувати бойкот самим супермаркетам. В телефонній розмовi з операторами гарячих ліній супермаркетів можна це вказувати.

0 800 501 505 - велмарт-велика кашеня

0 800 301 707 - сiльпо

0 800 303 363 - караван

прохання поширювати цю ініціативу.

Євромайдан Чернівці

За два тижня обсяги продажу російських товарів в Україні впали на 40%.

З початком військової агресії Росії в Криму небайдужі українські споживачі почали активно бойкотувати товари, виготовлені в РФ та промарковані штрих-кодом "46". Це не аби як вдарило по кишенях російських олігархів та підприємців, і, в зв'язку з активним бойкотом, деякі виробники пішли на відверті хитрощі, щоб маскувати країну походження товарів, йдеться у сюжеті ТСН. 19.30.

За інформацією ТСН, обсяги продажів російських товарів за останні два тижні скоротилися майже на 40%.

"Якщо реалізація знизиться у два рази, то, фактично, зникне доцільність продавати товар", - стверджує керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко

За словами експерта, бойкот товарів - досить поширена світова практика, але українська ситуація унікальна своєю політичною складовою цього процесу.

Як пояснює Ростислав Лоцманенко – фахівець із маркування товарів – російські виробники в останні тижні активно кинулися отримувати українські штрих-коди, щоб "замаскувати" товар. Проте, відзначає Лоцманенко, навіть якщо штрих-код починається на "482", покупець має уважно вивчити інші написи на упаковці та пересвідчитися, чи відповідає вказаному штрих-коду країна-походження товару.

 Загалом, російські товари займають не більше 7 % українського ринку, тож їх утрата по покупцях особливо не вдарить.

Поки російські виробники оцінюють рентабельність, українські програмісти адаптуються до нової ситуації – розроблюють мобільний софт і радять звертати увагу не тільки на штрих-код, а й на країну-виробника.

Нагадаємо, що у київських супермаркетах активісти падали ниць і закликали не купувати товари росіян-окупантів.

И. о. Президента Украины, председатель Верховной Рады Украины Александр Турчинов призывает европейские страны замещать российские товары украинскими. Об этом Турчинов заявил сегодня во время встречи с председателем наблюдательного совета "Ялтинской европейской стратегии", экс-Президентом Польши Александром Квасьневским, сообщила пресс-служба ВР.

По словам Турчинова, сегодня новая власть в сверхсложных условиях занимается выведением страны из тяжелого экономического и социально-политического кризиса.

"Мы начали реальные качественные изменения в стране. Но то движение, который бы мы хотели ускорить, сейчас тормозится военной агрессией Российской Федерации", - отметил он.

Турчинов добавил, что власть работает над созданием условий для привлечения инвестиций в Украину. Он подчеркнул, что действенной может быть помощь Европы, Европейского союза и других цивилизованных стран мира, которые выступают против российской агрессии в Крыму и вводят санкции против Российской Федерации, в виде замещения "российских товаров украинскими, в связи с тем, что Россия осуществляет не только военную агрессию, но и экономическую войну против Украины".

1