У Чернівцях представили «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» (оновлено)

У Чернівцях представили «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» (оновлено)

12.06.2014, 12:56

У четвер, 12 червня, у приміщенні конференц-залу Українського Народного дому (м.Чернівці, вул. Ломоносова, 2) журналістів поінформують про створення та плани роботи Громадської організації «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» у Чернівецькій області. Початок о 12.00

         Учасники прес-конференції: Олексій Косарєв, голова Всеукраїнської ГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією», В’ячеслав Саєнко, заступник голови, Олег Кордяк, голова представництва у Чернівецькій області, а також представники Комітету з інших регіонів України.

Презентація громадської організації під назвою “Комітет по боротьбі із організованою злочинністю та корупцією” у Чернівецькій області, відбулася у стінах нардного дому. Діяльність такого комітету спрямована на прищеплення правової кульури в суспільстві.

Презентувати комітет по боротьбі із організованою злочинністю та корупцією приїхали з Одеси засновники цієї громадської організації. Надати юридичну допомогу людям в складних ситуаціях,та проводити антикорупційну пропаганду серед громадян,ось неповний список цілей які ставить перед собою представники комітету,адже зізнаються що не можуть спокійно дивитись на злочинність та беззаконня в країні. 

Олексій Косарєв, Засновник організації: ”Мы устали платить взятки, мы устали отдавать какие то откаты. мы устали жить по правилам которые нам диктовали нерадивые чиновники в этой стране, и мы решили что ми хотим жить, ну пусть не на благо этой страны, но хоть на благо своей семьи по закону и ми создали такую организацию“.

Андій Макаров, співорганізатор: “Наши комитеты в принципе идут снизу от людей ,тоесть ми проста самаарганизовуемся ,тоесть ми хотим что ми помои все друг другу”.

На сьогодны структура органзації складається із 16 областних представництв ,але органызатори планують суттэве розширення. Як сверджують вони самі, за планом на найближчі 2 роки кількість відділень комітету зросте до 450-ти, діяльність яких будуватиметься на публічній основі. До роботи збираються злучати різних експертів, науковців ,представників бізнесу, творчої інтелегнції та кожного бажаючого .

Сьогодні для представлення керівників новоутвореного обласного осередку ГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» в Чернівці прибув її керівник Олексій Косарєв.

Він розповів про саму ідею створення організації та про основні засади і принципи її роботи; також поділився фактами зі свого життя.

-    Ми стомилися давати хабарі і «відкати», тому вирішили з цим боротися, - розповідає Косарєв.

Згадуючи про початок правозахисної діяльності голова Всеукраїнської ГО зізнається, що тоді все більше нагадувало клуб за інтересами. З часом організація розвивалася і почала «виводити на чисту воду» організаторів незаконного ігрового бізнесу, наркоторговців і навіть кримінальних злочинців.

-    Те що ми сунули всюди носа багато кому не подобалося. Це зрозуміло. Однак коли до влади прийшов Янукович – цей хлопець не відзначався терпимістю до подібного. Якщо до 2010 року ми боролися з кимось, то тоді почали боротися з нами, - каже Олексій Косарєв.

Відзначимо, що лідер ГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» нещодавно був амністований (був засуджений на 7 років) і вийшов на свободу. Сам він стверджує – за грати посадили виключно через політичні мотиви і неугодність владі.

Наразі Косарєв очолює організацію, яка має 16 представництв по регіонах України (включно з Чернівецькою обл.). За наступні два роки планується, що організація матиме 450 представництв у всіх регіонах (майже у кожному районному центрі).

Сьогодні, 12 червня, у Чернівцях представили керівників новоутвореного обласного представництва «Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією».

Мова йде не про комітет Верховної Ради, а про Всеукраїнську громадську організацію, яку очолює Олексій Косарєв (особисто приїхав представити керівництво буковинського осередку). Отож вищезгаданий «Комітет…» у Чернівецькій області очолив Олег Кордяр. Його заступниками стали Руслан Лісовенко та Андрій Макаров. Постаті у громадському житті не дуже відомі, але вже незабаром, як обіцяють вони самі, про їхню діяльність, в рамках «Комітету», на теренах Чернівецької області буде відомо значно більше.

Основною відмінністю від інших «антикорупційно-люстраційних» комітетів та організацій (останнім часом ростуть як на дріжджах – ред.), за словами членів ГО є те, що ініціатива створення у них не йде десь «зверху», а навпаки – знизу і від людей, тому робота є набагато ефективнішою.

Будучи громадською організацією, «Комітет…» позиціонує себе, як інститут громадянського суспільства і ставить перед собою мету побудови у суспільстві антикорупційних бар’єрів та правового захисту громадян.

-    Люди повинні вміти захищати себе в умовах, коли країна перебуває у стані повного правового нігілізму, - переконаний голова ГО Олексій Косарєв.

Місцеві представники організації поки не бачать чіткого плану дій, але покладають великі сподівання на успішність і корисність своєї роботи. Відтак вже наступного тижня Олег Кордяр обіцяв повідомити про перші результати діяльності «Комітету…» на Буковині.

Всіх буковинців, які відчувають, що їхні права придушуються або знають про факти корупції чи зловживання владою, члени організації закликають звертатися до їхньої приймальні у Чернівцях (вул. Головна 122а, 2 поверх, 214 каб. / тел. (0372) 906-120).

За матерілами з сайтів chv.tv та mtrk.com.ua

        

1


КОМЕНТАРІ (2)

вони на голову йо000ся!!!!! безроду без освіти злодійня з лобістами у корита  ,корупціонери щось там ляпают ГАНЬБА!!!

ті хто тюками вербував і відправляв людей за кордон як раб та секс "мясо" називают себе "борцями"

  http://www.work.ua/agencies/577249/

avatar

це жах!!!!!!!!!!!!!!!!

12 червня 2014 10:10

Повністю підтримую  попереднього.  А  на  перевірку  їх  роботи, - ХАЙ  ПЕРЕВІРЯТЬ  НЕОБХІДНІСТЬ  ЗАЛУЧЕННЯ  ВАРЯГІВ-АРМЯН  з МИКОЛАЕВА  на  ремонт  злітної  полоси   нашого  аєродрому.  Чому  не  віддали  роботи  Черновицькому  Облавтодору,  або,  на край,  "ШБУ№60".  Невже  в  місцевий  бюджет  не  потрібні налоги?  Невже  влада  така  ТУПА  і не  хоче  зайняти  роботою  власних  дорожників?   Невже  ВІДКАТИ  армян   Рибаку  чи  другому бандиту  від  влади,   важливіші   долі  власної  громади?   ДЕ  ВАНЗУРЯК,  ДЕ  НОВИЙ  МЄР?

avatar

НВ

12 червня 2014 12:34