У Чернівцях потенційний кандидат Горук агітував за себе та проти опонента з порушенням та у забороненому місці ВІДЕО

У Чернівцях потенційний кандидат Горук агітував за себе та проти опонента з порушенням та у забороненому місці ВІДЕО

25.09.2014, 20:44

24 вересня у Чернівцях брифінг потенційного кандидата в народні депутати в 201 виборчому окрузі від Радикальної партії Ляшка Назара Горука, що супроводжувався агітацією за себе та проти опонента, відбувся в приміщенні обласної ради. Передвиборча агітація дозволяється тільки на наступний день після реєстрації кандидата Центральною виборчою комісією, а використання приміщень органів державної влади місцевого самоврядування, для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі взагалі забороняється.

 На сайті партії міститься інформація, що 22 вересня Радикальна партія Ляшка подала до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатів за партійними списками та в мажоритарних округах. Станом на кінець дня 24 вересня Назара Горука ще не було серед трьох зареєстрованих кандидатів в 201 одномандатному окрузі, проте, були зареєстрованими кандидати Микола Федорук (201 виборчий округ) та Олександр Фищук (202 виборчий округ) http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP033?PT001F01=910&pf7331=201, проти яких теж агітував Назар Горук. Нагадаємо, що Закон «Про вибори народних депутатів України» (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1382638546933730) термін агітація визначає так (ст. 68):

 Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу.

 Як повідомив спостерігач ОПОРИ, у зв’язку з погодними умовами, запланована на сходах Чернівецької обласної ради зустріч Назара Горука із представниками засобів масової інформації була перенесена з ініціативи самого політика до приміщення обласної ради та облдержадміністрації.

 Зустріч Назара Горука супроводжувалась агітацією. На прохання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА дати коментар, щодо агітації в приміщенні органу місцевого самоврядування, Назар Горук пояснив свою позицію наступним чином:

 -           Я ще не є зареєстрованим кандидатом до Верховної Ради, тому маю право говорити все, що вважаю за потрібне. Це теза перша. Теза друга – ми мали провести прес-конференцію перед приміщенням ОДА, але в зв’язку з тим, що звіявся сильний вітер, і страшно холодно, треба поберегти журналістів, які виконують свої функціональні обов’язки, і ми зайшли в приміщення. І теза третя: я депутат Чернівецької обласної ради і я маю право зустрічатись в стінах Чернівецької обласної ради з будь-ким.

 Згідно п. 1 ст. 70 закону України “Про вибори народних депутатів”, партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

 Також, у відповідності до п. 3. ст. 74 вказаного закону, забороняється використання приміщень органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі.

 Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org  та на сторінці в Facebook - https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

1


КОМЕНТАРІ (5)

Коли на цьому сайті перестануть мочити Горука?

avatar

Бомбоно Педро Чупакабро

25 вересня 2014 20:08

горук вискочка і долбойоб

avatar

Чернівці

26 вересня 2014 09:59

Він правду говорить, яка вам не подобається. Народ підтримайте Горука на виборах до Верховної Ради.

avatar

Олесь Григорчук

26 вересня 2014 13:30

Были свободовцы стали ляшковцы. Курвария в полный рост.

avatar

Черновцам

27 вересня 2014 11:18

Це не випадковість панове, це ЗНАК. Горуком водить влада. Горук - це ПРОЕКТ.

http://a-strum.vkursi.com/7566.html

avatar

читач

15 жовтня 2014 23:36