У Чернівцях понад  25 років пустує будівля кінотеатру «Буковина», хоча у 2007 там ремонтували дах, а в 2011 приміщення передавали освітянам

У Чернівцях понад 25 років пустує будівля кінотеатру «Буковина», хоча у 2007 там ремонтували дах, а в 2011 приміщення передавали освітянам

09.02.2019, 14:46

Надію на допомогу влади у реконструкції кінотеатру «Буковина», що знаходиться в самому центрі Садгори, висловлює громадський активіст, голова Чернівецької організації ПП «Побратими України» Сергій Качмарський, зазначивши, що приміщення закріплене за Чернівецькою міською радою. Вже більше 25 років будівля не використовується ні за призначенням, ні в будь-яких інших цілях. 

«Ми в черговий раз задаємо питання і владі, і мешканцям Садгори: чому ця будівля площею більше 2000 квадратних метрів пустує вже понад 25 років? Адже тут могли бути спортивні гуртки, музичні гуртки... Можливо комусь вигідно те, що вона ніяк не використовується? Два роки тому ми намагались достукатись до влади з приводу цієї проблеми, та нас не почули, або ж, як це керманичі міста роблять зазвичай, проігнорували», - розповідає Сергій. 

«Будучи депутатом Садгірськоі районної ради протягом 12 років я теж неодноразово це питання підіймав, воно замовчувалось, відповіді не давав ніхто. Будівля руйнується на очах. Вона належить Департаменту культури Чернівецької міської ради.

В центрі Садгори немає ні спортивного залу, нічого, а будівля невдовзі зруйнується повністю. Було б добре привести її до ладу, зробити ремонт», - розповідає директор геріатричного пансіонату, що знаходиться в Садгорі, Мирослав Парасківа. 

Нагадаємо, у 2011 році Дмитро Сірман, тодішній депутат Чернівецької міської ради, розповідав, що приміщення старого кінотеатру давно вирішено передати для потреб освітян. В ньому, за його словами, повинні були відкрити Будинок дитячої творчості. Справу мали розпочинати 2012-го, а саме - розробляти проект реконструкції приміщення колишнього кінотеатру. 

Ну а ще у 2007 тодішній голова Садгірської районної у місті ради Юрій БУРЕГА розповідав, що за кошти міського бюджету відремонтовано дах та водовідвідну мережу кінотеатру "Буковина", а 2008 планувався ремонт всередині приміщення для того, аби використовувати його за призначенням, тобто демонструвати фільми. 

«В Садгорі проблем є чимало, до нас звертались неодноразово допомогти у висвітленні тієї чи іншої проблеми, просили посприяти у її вирішенні. Жаль, що ми не всесильні, в таких масштабних питаннях повинна підключатись саме влада. Але в одному допомогти все-таки пообіцяли і слова свого дотримаємо. Мешканці Садгори вимушені щодня терпіти незручності через відсутність звичайної автобусної зупинки. Ми її спільними силами таки встановимо, бо іншого виходу не бачу. Надіюсь, своїм прикладом дамо іншим зрозуміти одну просту річ: Чернівці - наш дім, в якому нам та нашим дітям жити» - підсумував Сергій Качмарський. 

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

щось і Бурега-запроданець казав?

avatar

Антон

09 лютого 2019 21:04