У Чернівцях політиків та чиновників перевірили на факт подвійного громадянства – нічого не знайшли

У Чернівцях політиків та чиновників перевірили на факт подвійного громадянства – нічого не знайшли

03.02.2016, 21:21

Чернівецька митниця ДФС перевірила на наявність подвійного громадянства голову Чернівецької ОДА, голову облради, міського голову Чернівців, їхніх заступників та керівників фракцій політичних партій у міській та обласній радах.

Про це у середу під час зустрічі з журналістами повідомив голова громадської організації "Майдан" Юрій Скорейко, від імені якого керівнику митниці Миколі Салагору був направлений запит щодо надання інформації про перевірку вказаних осіб на факти подвійного громадянства.

Скорейко заявив, що після того, як його громадська організація почала оприлюднювати документи про те, що окремі політики на Буковині мають подвійне громадянство, його звинувачували в тому, що він упереджено ставиться до представників партії "Батьківщина"

"З цього питання ведуться дуже великі спекуляції. Перша спекуляція - те, що ГО "Майдан" чомусь займається тільки викриттям членів партії "Батьківщина". Хочу офіційно заявити, що ми не ставили за мету, не ставимо і не будемо ставити питання про те, щоб викривати виключно членів "Батьківщини" чи будь-якої іншої партії. Ні, це просто прості люди вказали нам на цих діячів. І ми зробили такі запити. Тож нехай партійні керівники стежать за своїми партійними функціонерами і правильно підбирають кадри, а не вказують, що хтось до них має якісь претензії", - заявив він.

"Ми надіслали запит з проханням надати інформацію щодо того, чи ввозили на територію України нерозмитнені транспортні засоби наступні особи: Олександр Фищук, Володимир Куліш, Руслан Сенчук, Іван Мунтян, Інга Маковецька, Віталій Мельничук, Роман Ванзуряк, Михайло Гайничеру, Іван Гешко, Дмитро Павел, Віталій Ткачук, Віталій Усик, Іван Шевчук, Олексій Каспрук, Георгій Леонтій, Василь Продан, НАталія Якимчук, Олександр Пуршага, Віталій Гавриш, Михайло Яринич, Андрій Ілюк", - повідомив Скорейко.

Водночас голова ГО "Майдан" зачитав відповідь, яка йому надійшла від митниці:

"Повідомляємо, що фактів ввезення на митну територію України транспортних засобів з використанням незаконних паспортів громадян Румунії, вказаними у листі громадянами, не виявлено".

"Для отримання інформації щодо отримання громадянами паспортів громадян іноземної держави рекомендуємо звернутися в Державну міграційну службу України, Держприкордонслужбу або офіційних представників інших держав", - йдеться у відповіді митниці.

Водночас Юрій Скорейко повідомив, що голова Чернівецької облради Іван Мунтян їздить на нерозмитненому "Лексусі" рідної сестри, яка є громадянкою США.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Це вже навыть не смышно, а гидко выд цього Скорейка.

avatar

03 лютого 2016 20:21

Фу! Ну довго ще ось ця підпухша морда буде у змі? 

avatar

Сашко

03 лютого 2016 20:32

По Ляшку то це СКОТИНЯКА. Людина уже давно би вибачилась перед людьми яких прилюдно та безпідставно оббрехав.

avatar

Чернівчанин

03 лютого 2016 20:53

На гіляку такого слєдоватєля  Юрія догори ногами , сутку хай повисить, мозги провітряться, тоді відпустити. Може тоді пойме що за бабки пргинатися не варто і втрачати людьку гідність.

avatar

А може так

04 лютого 2016 11:03