У Чернівцях поховали Героя Станіслава Мамчія… Небо плакало дощем…

У Чернівцях поховали Героя Станіслава Мамчія… Небо плакало дощем…

18.07.2016, 17:02

Сьогодні Чернівці провели в останню путь Героя Станіслава Мамчія… Під будинком на вул. Хотинській, де жив військовий, зібралося чимало людей. Попрощатися з Героєм, який відав своє життя за Україну, прийшли побратими, АТО-вці, волонтери, сусіди, представники обласної та міської рад, облвійськкомату, небайдужі чернівчани. У руках – квіти, на очах – сльози. Не витримало і небо – заплакало дощем…

Похоронна процесія проїхала через усе місто – з вул. Хотинської до Годилова. Поховали Героя Станіслава Мамчія на Алеї Слави Центрального кладовища Чернівців – під звуки військового оркестру, салютні залпи та вигуки «Слава Герою! Слава! Слава! Слава!».

Станіслав Мамчій служив на фронті у складі І роти 122-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України. Захищав східні рубежі нашої держави від російської агресії. 

Станіслав загинув 13 липня 2016 року при виконанні бойового завдання в районі міста Авдіївка Донецької області. Військовослужбовець загинув під час мінометного обстрілу. Станіслав отримав множинні мінно-вибухові поранення, несумісні з життям. 

У загиблого Героя залишились батьки та двоє братів. 13 вересня 2016 року Станіславу мало би виповнитись 33 роки… Це вже 26-й чернівчанин, який загинув на цій клятій російсько-українській війні…

Вічна пам’ять Герою! Герої не вмирають!

Галина Єреміца

http://gromadski-news.com/

1