У Чернівцях пікетувальники 'витіснили' депутатів із міськради, але Чинушу все одно дали в оренду землю під ринком «Буковинський» (+поіменне голосування і коментар Ірини Карімової)

У Чернівцях пікетувальники "витіснили" депутатів із міськради, але Чинушу все одно дали в оренду землю під ринком «Буковинський» (+поіменне голосування і коментар Ірини Карімової)

31.01.2019, 16:35
Підприємці ринку "Буковинський" заблокували трибуну та зірвали роботу сесії, оскільки депутати прийняли не таке рішення, яке хотіли пікетувальники.

 Про це з сесійної зали повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На місці нашого ринку планують зводити торговельний комплекс. А це значить, що сотні людей залишаться без робочих місць! При тому, що ті кіоски, у яких ми зараз торгуємо, будували ми самі. Поки триватиме будівництво, ми залишимося без роботи. А в новому комплексі торгові площі будуть не по кишені дрібним підприємцям", - роз'яснив ситуацію з трибуни в сесійній залі підприємець, голова ради ринку «Буковинський» Валерій Бордіян.

Більше сотні підприємців прийшли на сесію, аби відстояти своє право на роботу і торгові місця. Люди пояснили, що готові піти на компроміс і погодитися на оренду землі, але строком на 3 роки і без права будівництва. Вони зауважили, що не підуть із сесійної зали, поки не буде прийняте рішення на їх користь.

Водночас депутат від партії "Рідного міста" Валерій Чинуш заявив, що звернеться до правоохороних органів через те, що його обвинувачують підприємці ринку "Буковинський" у незаконному захопленні території. Про це він заявив сьогодні, 31 січня, на сесії міськради.

"Я би зараз все-таки звернувся до органів поліції. Вони ефір бачать. Мене обзивають, кажуть, що я віджав", - сказав він.

Натомість, секретар Чернівецької міської ради Василь Продан виніс пропозицію підтримати поданий на сесію проект, згідно з яким земельну ділянку передавали в оренду на 15 років, проте заборонити будувати тут впродовж 5-ти років. 

 Під час обговорення питання Василь Продан розповів, що під час чергових перемовин підприємці висунули вимогу, щоб СП «Ринок Буковинський» викупило їхні контейнери за 1 мільйон доларів. Тобто, мова йде не про робочі місця, не про розвиток ринку, який останнім роками занепадає, а про банальне бажання заробити великі гроші на порожньому місці.

При цьому Василь Продан наголосив, що договір оренди треба продовжувати і навіть навів приклад, коли міськрада не продовжила договір оренди землі одній фірмі, яка довгий час орендувала дану ділянку, а згодом суд визнав це рішення незаконним і продовжив договір оренди на 10 років, - додає Чернівці Таймс. 

29 депутатів підтримали таке рішення. Зокрема, картина голосування депутатів міськради за це питання виглядає наступним чином:

Тарас Бабух, Батьківщина - За

Тетяна Бешлей, Рідне місто - За

Андрій Брязкало, позафракційний – За

Віталій Гавриш, позафракційний – За


Іван Гончарюк, Народний контроль - відсутній

Денис Затірка, БПП - не голосував

Андрій Кавуля, БПП - відсутній

Андрій Кандиба, Свобода - За

Василь Максимюк, БПП - За


Віталій Михайлішин, Рідне місто - відсутній

Артур Мунтян, Батьківщина - За

Володимир Бешлей, Рідне місто - За

Ростислав Білик, Рідне місто - За

Юрій Бурега, Батьківщина - За

Роман Гаїна, Батьківщина - За


Сергій Греков, БПП - не голосував

Андрій Ілюк, Свобода - За

Валерій Казимірович, Батьківщина - За

Богдан Ковалюк, позафракційний - За


Віталій Матвієнко, позафракційний - не голосував

Назар Моклович, Свобода - За

Валерій Найдиш, Рідне місто - За


Ігор Наконечний, Народний контроль - утримався

Василь Осачук, БПП - не голосував

Василь Продан, Рідне місто - За

Андрій Романчишин, БПП - не голосував

Юлія Сафтенко, позафракційна - утрималась

Ромео Скрипа, БПП - За

Любов Сорохан, Батьківщина - За

Максим Тихонович, Рідне місто - За

Юлія Цуркан, Свобода - відсутня

Валерій Чинуш, Рідне місто - За

Аліна Олевич, позафракційна - За

Ярослав Петришин, Народний контроль - За

Олександр Пуршага, Батьківщина - За

Віктор Савчук, БПП - За


Володимир Сєхов, БПП - відсутній

Микола Собко, Свобода - За

Олександр Ставчанський, позафракційний - не голосував 

Юрій Ткачук, Рідне місто - За

Анатолій Чесанов, Рідне місто - За

Михайло Яринич, Народний контроль - За
.

Таке рішення не сподобалося пікетувальникам, які спочатку заблокували трибуну сесійної зали, а потім намагалися заблокувати приміщення сесійної зали.

Це рішення депутати ухвалили після понад 1,5-годинних дискусій підприємців з секретарем міськради Василем Проданом. Ухвала обурила присутніх у сесійній залі підприємців. Вони вигукують: "Ганьба!""Нам плюнули в лице", - додає https://molbuk.ua/

Водночас Продан повідомив, що міськрада ухвалила рішення про те, щоб надати фірмі Чинуша землю в оренду на 15 років без права будівництва (до 1 лютого 2024 року).

Підприємець Валерій Бордіян попросив показати на маніторі пофракційне голосування. Пізніше він повідомив, що голова обласної ради та керівник обласної організації "Батьківщини" Іван Мунтян запевнив, що його депутати голосуватимуть з урахуванням інтересів підприємців.

"Ми були в Мунтяна, який нас запевнив, що фракція "Батьківщини"підтримає людей. Де ця підтримка?", - вигукнув Бордіян.

Він також повідомив, що "ця ганьбу депутатів завтра знатиме вся Україна".

"Це буде знати Тимошенко, Добродомов. Всі будуть знати, як ваші депутати "кидають" людей. А Івану Миколайовичу передаємо привіт", - сказав В. Бордіян.

Секретар Чернівецької міської ради оголосив перерву в роботі сесії до 16 години. Протестувальники все ж таки випустили депутатів із зали, але самі залишились чекати продовження сесії.

Як повідомляє molbuk.ua, після обідньої перерви підприємці разом з депутатами повернулися до сесійної зали міськради.

Представник групи пікетувальників Валерій Бордіян у своєму виступі з трибуни закликав секретаря ради і депутатів скасувати рішення, яке сьогодні було ухвалене на користь депутата Чинуша. Проте більшість депутатів не дослухалась до прохань людей.

Продан оголосив про перехід до наступного питання порядку денного – "Різне", запропонувавши обранцям зареєструватися до виступів. У цей час група з числа підприємців ринку "Буковинський" заблокувала президію у сесійній залі.

Вони звинувачують Продана у тому, що він не хоче почути громаду міста. Натомість секретар відмовляється виконати вимоги пікетувальників.

Радниця Чернівецького міського голови Ірина Карімова вважає, що "29 запроданців в черговий раз знехтували позицією громади і віддали ще на 15 років міську землю Чинушу під забудову.  Дурять людей про те, що Чинуш не зможе будувати 5 років на цьому місці! Він це обмеження скасує в суді ще першої інстанції, а міська рада в особі Продана визнає його позовні вимоги! 

Будувати він може вже завтра – архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію будівництва тут торгового центру проведено! Чинуш його оплатив! Тепер, щоб отримати містобудівні умови і обмеження і розпочати будівництво йому не треба ні погодження містобудівної ради, ні громадські слухання! Продан лицемір і брехун, - стверджує Ірина Карімова. - Чернівчани, ви справді вважаєте, що саме Василь Продан - ця підла, непорядна, брехлива людина може представляти сьогодні Чернівці?! 

-  До речі, рішення про продовження оренди Чинушу Продан також швиденько з-під поли підписав,не дочекавшись завершення сесії. У міській раді діє організоване злочинне угрупування. Але , поки дрімають правоохоронці, громада змушена сама зупиняти цих бандюків.  Ці бариги і злодії ґвалтують місто Чернівці з березня 2011 року! 8 років не дають місту розвиватися, блокують все прогресивне, вирішують лише свої шкурні питання!" - підсумувала Карімова. 

Під кінець дня група підприємців ринку "Буковинський" звільнила приміщення сесійної зали Чернівецької міськради, не досягнувши від депутатів виконання їхніх вимог.

Як повідомляє molbuk.ua, сесію міськради не змогли продовжити у зв’язку з відсутністю кворуму.

Водночас секретар міськради Василь Продан у спілкуванні з пікетувальниками відмовився скасувати сьогоднішнє скандальне рішення щодо ринку.

Також відомо, що в понеділок, 4 лютого у підприємців відбудеться зустріч з керівництвом міськради. А продовження сесії відбудеться у вівторок, 5 лютого.

Нагадамо, сьогодні зранку сесію Чернівецької міської ради пікетували одразу три групи протестувальників - підприємці, водії та учасники бойових дій.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Тарас Бабух, син харизматичного Василя Бабухідзе, також злочинець? Усі злочинці?

avatar

Мирон

01 лютого 2019 11:04