У Чернівцях оголошена дводенна жалоба за загиблими чернівчанами (+відео)

У Чернівцях оголошена дводенна жалоба за загиблими чернівчанами (+відео)

18.06.2014, 15:58

Десять буковинців загинуло 17 червня у боях на Донбасі.  Їхні тіла ідентифікують.

Згідно з даними, якими володіє vidido.ua станом на даний момент, на сході загинуло 10 буковинців, ще 5 поранені.

Як розповів обласний військовий комісар Віталій Чурай, серед загиблих були і контрактники, і резервісти. Усі вони служили у військовій частині А 2582 (вул. Московської Олімпіади,6). 

Відомо, що загинув молодший сержант Ігор Крисоватий, якому було всього 22 роки. Назвати прізвища інших загиблих поки що неможливо, оскільки наразі ідентифікують тіла.

За попередніми даними, полягли буковинці вчора в боях у Луганській області, поблизу міста Щастя.

У зв'язку з цим у Чернівцях оголошено 2-денний траур за героями.

"Оголошую сьогодні та завтра у Чернівцях Дні жалоби. За наявною в мене інформацією 10 героїв буковинців, чернівчан поклали життя за нашу свободу. Прийми Господи їхні душі!", - написав у Facebook міський голова Олексій Каспрук.

З метою вшанування пам’яті військовослужбовців – учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України розпорядженням міського голови 18-19 червня 2014 року оголошено у Чернівцях Днями жалоби.

На знак скорботи за загиблими у Дні жалоби на території міста рекомендовано на адміністративних приміщеннях органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних підприємств і закладів, державних підприємств, установ, організацій приспустити Державний Прапор України з чорною стрічкою, обмежити проведення в місті розважально-концертних заходів. Заборонено звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства.

19 червня о 12-й годині міський голова Олексій Каспрук закликає чернівчан вшанувати пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк у зв’язку з трагедією, що сталась на території Луганської області, де загинули військовослужбовці частини А2582 (місце постійної дислокації – Чернівці) при виконанні бойового завдання в рамках проведення антитерористичної операції, підписав розпорядження відповідно до якого 18 та 19 червня 2014 року на території Чернівецької області оголошено Днями жалоби.

На знак скорботи за загиблими земляками на всій території області рекомендовано приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій краю.

Голови районних державних адміністрацій, міські голови, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади повинні забезпечити внесення відповідних змін до всіх запланованих розважальних культурно-масових заходів, спортивних змагань, програм теле-та радіопередач.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Де ж сука той мирний план відь президента? Слава Україні!

avatar

Іван

18 червня 2014 16:22

avatar

Орест Суркис

18 червня 2014 19:22

Народ не простить, підніме на вила усіх, хто довів до цієї бойні!

avatar

Життя цих хлопців зжер Майдан

18 червня 2014 22:26

Ви маєте на увазі, що народ знесе всіх майданутих?

avatar

ревізор

18 червня 2014 22:46