У Чернівцях новий тренд – пікети під СБУ

У Чернівцях новий тренд – пікети під СБУ

11.07.2014, 19:50

У Чернівцях вже традиційно відбувся черговий пікет. Цього разу члени громадської ради при СБУ пікетували будівлю відомства та вимагали зустрічі із виконувачем обов’язків голови СБУ у Чернівецькій області Ігорем Довгошеєвим. Мітингувальники переконані, що у СБУ процвітає корупція – при відомстві знову створюють громадську раду, але запрошують туди лише «обраних», а нове керівництво їх ігнорує.

Речниця СБУ Леся Федоренко запропонувала пікетувальникам обрати двох представників, які озвучать свої вимоги перед керівництвом, проте люди наполягали, щоби Довгошеєв сам спустився до них.

У результаті пікетувальники написали звернення до голови СБУ України Наливайченка, у якому вказали, що місцеве керівництво силового відомства відмовляється зустрічатися із громадою.

 За матеріалами: http://versii.cv.ua/aktsenti/u-chernivtsyah-novij-trend-piketi-pid-sbu/29750.html

На відео говорить голова ГО «Ніхто крім нас», член президії Громадської ради Юрій Ковалець

Раніше ми повідомляли, що голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко підписав розпорядження про створення при регіональних органах СБУ антикорупційних громадських рад. Про це BukNews повідомила спеціаліст сектору взаємоії зі ЗМІ та громадськістю управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

Згідно з інформацією прес-центру СБ України, метою діяльності цих рад є сприяння органам СБУ у протидії корупції, формування основних засад запобігання корупції в усіх сферах суспільних відносин, унеможливлення участі правоохоронців у корупційних схемах, забезпечення захисту прав, свобод та інтересів громадян, суспільства та держави.

До складу регіональних антикорупційних рад, які працюватимуть на громадських засадах, увійдуть громадські діячі, представники правозахисних організацій, засобів масової інформації, експерти, фахівці у сфері антикорупційного права.

Створення антикорупційних рад дозволить залучити широкий загал громадськості до здійснення демократичного цивільного контролю над державними органами.

Нагадаємо, у квітні 2014 р. у Чернівцях було підписано Меморандум про співпрацю між громадськими організаціями краю та керівництвом Управління. Сторони, зокрема, домовились про залучення на добровільних засадах громадянського суспільства краю до здійснення громадського контролю за діяльністю регіонального органу СБУ.

Проте, як випливає з інформації прес-центру СБ України, запропонований головою Служби безпеки України Валентином Наливайченком новий формат діяльності антикорупційний громадських рад передбачає дещо іншу форму співпраці.

Щодо існуючої Громадської ради при СБУ в Чернівецькій області, яку очолює Володимир Вакарюк, то вона фактично є самодіяльністю без документального підтвердження.

«Ця рада не була передбачена жодними документами, які видавалися главою Служби безпеки України», - зауважила Леся Федоренко.

У червні телеканал "112 Україна" повідомив, що в.о. глави СБУ Ігор Долгошеєв ліквідує Громадську раду при управлінні, яку створили наприкінці квітня. 

1


КОМЕНТАРІ (8)

схоже йде до того що під чернівецьким СБУ розгорнеться круглосуточний МАЙДАН проти хунти корупціонерів літо буде гаряченьким Ггг....

avatar

Йося

11 липня 2014 17:03

это клоун к Майдану имеет такоеже отношение как я к балету. Ковалец, покажи документы, что есть голова организации, и где ты был когда Майдан стоял, сцикливо отмазывался, что руководство сверху дало команду занять выжидающщую позицию.

avatar

11 липня 2014 17:18

 значить станеш балеринею,думає криндик вам всім корупціонерам з вашим тимчасовим прийшов

avatar

до неназваного 11 липня 2014 17:18

11 липня 2014 17:26

Тренд , як забавно!!! Але як кажуть у народі сміється той хто сміється останнім. постреволюційна сміхотерапія скоро закінчиться і як би плакати не довелося

avatar

.

12 липня 2014 01:02

Борьба за контрабас. Вакарюк, напиши еще позов на 10 лимонов!

Это таже бригада что мутит в Кицмане. На кого работаем?

avatar

Пыж

12 липня 2014 16:08

не Пыж&&СЯ бо усрешся і засмердиш всю міськраду

avatar

макарена

12 липня 2014 18:17

Фірташ в Чернівцях і досі пускае коріння!   Ці псевдомайданівці які у фірташа на зарплаті отримали вказівку, в той день і навіть годину, коли терористи обстрілювати наших військових такі диверсанти на чолі з Ковальцем мали штурмом взяти СБУ і провести дистабілізаційну роботу відомства, що ними частково і було зроблено!   Чому  досі органами не проведено   розслідування, не зрозуміло!?  Видно гроші Фірташа добре заховані на Буковині і працюють на ворогів Украіни!  

avatar

хактерник

14 липня 2014 17:38

Приезжай Юра! Самая высокая сосна в красноильске для тебя уже готова, и котов губернаторских возьми с собой,  для них уже куплен вискас:-) :-) :-) :-) 

avatar

контрабас - никто кроме них!

14 липня 2014 17:43