У Чернівцях вимагали завершити процедуру імпічмента Януковича і поновити переговори про вступ до НАТО

У Чернівцях вимагали завершити процедуру імпічмента Януковича і поновити переговори про вступ до НАТО

24.03.2014, 01:14

Громада Майдану сьогодні проголосила свої вимоги до новопризначеного голови ОДА Романа Ванзуряка. Так, першим і обов’язковим наказом губернатору є недопущення членів Партії Регіонів та Комуністичної партії до будь-яких посад в органах державної влади. А члени студентської молоді закликали до врахування їх думки при формуванні нової команди ОДА. Про це BukNews повідомили у прес-службі ЧОО «Майдан». 

На Майдані Чернівців головою ЧОДА  було офіційно заявлено про формування виключно нової, молодої команди. Залучатися будуть максимально обізнані молоді кадри.

   Серед присутніх були також представники наукової еліти. Н. Стрельчук зазначила про те, що в Україні є ще ціла низка невирішених проблем. Науковець висловилася за необхідність забезпечити учасникам самооборони Майдану належний соціальний захист, терміново завершити у Верховній Раді України процедуру імпічменту Президента В. Януковича, продовжити діалог України щодо подальшого вступу до НАТО.

Новопризначений губернатор Буковини Р. Ванзуряк заповнив люстраційну «Декларацію чесності», яку вчора йому було вручено на зустрічі з представниками ЧОО «Майдан». Про це було повідомлено на сьогоднішньому Народному Віче у Чернівцях.

Згідно з інформацією BukNews точно таку саму декларацію встиг заповнити і кількаденний губернатор Буковини Михайло Романів.  Проте це не допомогло йому втриматися на посаді. Р. Ванзуряк навіть подякував буковинській громаді за те, що саме вони вміють впливати на рішення, які приймаються «зверху».

Після офіційних виступів всі бажаючі буковинці мали можливість публічно висловитися біля «відкритого мікрофону».

1