У Чернівцях керівник фракції БПП Василь Максимюк заявив, що докладе усіх зусиль, аби Каспрука не відправили у відставку

У Чернівцях керівник фракції БПП Василь Максимюк заявив, що докладе усіх зусиль, аби Каспрука не відправили у відставку

04.04.2018, 13:39

У Чернівцях керівник фракції "БПП Солідарність" у міськраді Василь Максимюк різко розкритикував діяльність секретаря міськради Василя Продана, заявивши, що він докладе усіх зусиль, аби Продану не вдалося відправити у відставку міського голову Олексія Каспрука.

Про це Максимюк заявив сьогодні на черговій сесії під час розгляду питання про дообрання нових членів виконавчого комітету.  

Зокрема Максимюк звинуватив Продана у тому, що той "ділить людей на "своїх" та "чужих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова фракції "БПП" Василь Максимюк звинуватив секретаря ради Василя Продана у тому, що він ділить членів виконавчого комітету на "своїх" та "чужих"

"На моє переконання, цей поділ почався у 2017 році, коли міськрадою затверджувалась програма "Комфортне місто", і коли після двох місяців роботи, великих напрацювань, не було нічого враховано із пропозицій комісії, а вами і більшістю "з рукава" була проголосована пропозиція по програмі "Комфортне місто", - сказав Максимюк, додавши, що "практику "діставання з рукава" досить гарно надалі підхопили й чиновники".

Максимюк звинуватив Продана у тому, що він "порушує правила демократичних засад".

"Тому що демократичні засади формуються не Каспруком, не Проданом, не Максимюком, не Пуршагою, не Михайлішиним, а громадянськими інститутами, які працюють. А ви ці громадянські інститути повністю знищуєте у Чернівцях".

"Наведу декілька прикладів. Наприклад, якщо потрібно десять соток земельної ділянки у місті, потрібно звернутись до "потрібного" депутата, і ще до когось, і "з голосу" міська рада готова 22-ма голосами це підтримати. Якщо потрібно провести зміну цільового призначення земельної ділянки в гектар, а вона не відповідає генплану, то потрібно звернутися до "потрібного" депутата, то 22-ма голосами ми це проголосуємо. А якщо мер накладе вето, то потрібно буде ще підійти й переговорити, Василь Сафронович", - сказав депутат.

Він заявив, що не виступає адвокатом міського голови Олексія Каспрука і має до посадовця численні зауваження, натомість докладе усіх зусиль, щоби Продану не вдалося відправити мера у відставку.

"Коли вас обирали секретарем, мій колега Юрій Бурега сказав, що обираємо секретаря тільки для того, щоб він знайшов той місток співпраці й порозуміння між міським головою і депутатським корпусом. Я був проти. І мені якийсь момент було навіть ніяково. Але я думав, що якщо Василь Сафронович наведе цей місток, то я помилився. Але мені дуже прикро – я не помилився. І сталося так, як я говорив тоді. Ви не навели цей місток. Ви хочете зайняти місце на сьогодні Олексія Павловича", - сказав Максимюк.

"У мене до міського голови не менше претензій. Міський голова за 4 роки не намалював стратегії розвитку міста, місто живе без стратегії. Міський голова не знайшов спільну мову з міською радою і виконавчим комітетом, який він подавав. Серед виконавчих органів – повний дисбаланс", - додав депутат.

"Тому підводжу короткий підсумок. Василь Сафронович, посміхайтесь, ми ще будемо про це говорити. Я докладу максимально зусиль для того, щоб вам не дати відправити у відставку Олексія Павловича. Але не тому, що я його захищаю. Я захищаю виборців, які за нього голосували. Я до речі, не голосував за Каспрука, а за Наталію Якимчук. А якщо ви хочете на його місце – будь ласка, на вибори, доведіть, що ви кращий", - сказав Василь Максимюк.

Джерело:  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Розпустити терміново ЧМР! Інакше цей яйцеподібний з його тупорилими сателітами наробить кіпішу, що потім прийдеться довго й нудно всьому місту вигрібати результати їх дерибану.

avatar

BOT

04 квітня 2018 14:16

Вот как раз и на оборот.Васьки давно порешали каспрука участь,вопрос времени.

avatar

04 квітня 2018 16:54