У Чернівцях і Чернівецькій області на тиждень призупинили навчання

У Чернівцях і Чернівецькій області на тиждень призупинили навчання

02.03.2018, 15:31

У Чернівецькій області офіційно призупинено навчальний процес у всіх навчальних закладах регіону.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецької ОДА.

Зокрема, зазначається, що таке рішення було прийняте на виконання протоколу засідання кризового комітету при Міненерговугілля України.

"...з метою завершення кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації та усунення її негативних наслідків на всеукраїнському рівні прийнято рішення призупинити роботу дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів спеціалізованих, позашкільних професійно-технічних навчальних закладів у період з 02 по 07 березня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

"Чернівецькою обласною державною адміністрацією прийнято відповідне рішення щодо закриття навчальних закладів до врегулювання ситуації", - зазначила прес-служба.

Наказом начальника управління освіти міської ради Сергія Мартинюка з 3 по 7 березня включно призупинено освітній процес в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти. А системи опалювання перевести у максимально ощадливий режим.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді. 

"З метою зменшення споживання газу у Чернівцях призупинено освітній процес у школах, дитсадках та закладах профосвіти З метою зменшення споживання газу, економії енергоресурсів та на виконання Протоколу засідання Кризового комітету при Міненерговугілля від 1 березня 2018 року щодо запровадження Національного плану дій на період надзвичайної ситуації, що склалася у сфері газопостачання, наказом начальника управління освіти міської ради Сергія Мартинюка з 3 по 7 березня включно призупинено освітній процес в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти. Керівників закладів освіти зобов’язано довести інформацію про процесу до батьків вихованців, учнів, студентів, перевести автономні системи опалювання у максимально ощадливий режим та забезпечити цілодобове чергування відповідальних працівників для контролю за станом опалювальних систем", - йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що у разі виникнення надзвичайної ситуацій відповідальні працівники закладів освіти повинні терміново повідомляти аварійну службу МКП "Чернівцітеплокомуненерго" за тел. 53-11-00, 53-22-15 та Муніципальний контакт–центр за телефоном 0502221580. 

Довідка

У Чернівцях діють 104 школи та дитсадки, 56 з них мають автономні системи опалення, 48 отримають теплоносій централізовано.

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича з третього березня призупинили навчання у зв’язку із газовою кризою в Україні.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив ректор вузу Степан Мельничук.

"У суботу, яку студенти мали відпрацювати через довгі зимові канікули, призупиняється навчання. Зараз ми очікуємо офіційної заяви від обласної державної адміністрації, але розраховуємо виходити на навчання із 12 березня", - розповів ректор.

1