У Чернівцях журналісти спробували прорватися до губернатора: влада наполягає, що відключення сигналу  здійснено самими працівниками ТВА

У Чернівцях журналісти спробували прорватися до губернатора: влада наполягає, що відключення сигналу здійснено самими працівниками ТВА

29.07.2013, 18:52

У понеділок, 27 липня, журналісти чернівецького телеканалу ТВА пікетували обласну державну адміністрацію. Під стінами будинку з левами вони чекали виходу губернатора Михайла Папієва.

Після більш, ніж півгодинного безрезультатного очікування, журналісти вирішили самі зайти до голови ОДА. Проте, далі, ніж фоє їм зайти не вдалося. Вхід із фойє зачинили.

До медійників вийшов Перший заступник голови ОДА Георгій Галиць, який після нетривалого спілкування повернувся назад до адміністрації.

Він пообіцяв журналістам ТВА, що відповість на будь-які їхні питання, передає кореспондент molbuk.ua

Перше запитання Галицю задала журналістка ТВА Юлія Сафтенко – про те, чому журналістів не впускають до приміщення ОДА, наче якихось зловмисників.

Чиновник відповів: "В адміністрації триває робочий процес".

"Коли у вас на каналі триває робочий процес, хіба ви впускаєте людей до свого офісу?" - запитав Георгій Галиць.

Тоді хтось із натовпу журналістів вигукнув: "У нас тепер не триває робочий процес". На це Георгій Галиць відповів: "У базарному режимі я з вами не спілкуватимуся".

Після цього хтось із журналістів спробував щось запитати Геогрія Галиця.

Заступник губернатора розвернувся і пішов від журналістів до приміщення ОДА.

До нього впустили лише двох журналістів каналу ТВА. Всім іншим охоронці не дозволяють заходити.

Джерело: molbuk.ua

Прес-служба ОДА поширила коментар щодо цієї ситуації:

29 липня поточного року будівлю обласної державної адміністрації пікетували працівники телекомпанії ТВА та представники окремих політичних сил. За дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва із пікетувальниками зустрівся перший заступник керівника виконавчої влади краю Георгій Галиць.

В розмові із представниками пікетувальників, серед яких була зокрема головний редактор каналу Юлія Сафтенко, він висловив зацікавленість у продовженні роботи каналу. Разом з тим, Георгій Галиць зазначив, що звинувачення обласної влади у якомусь тиску на цей телеканал, будь-яких заборонах чи вимиканні його є абсолютно абсурдними та безпідставними. Відповідно до заяв технічних працівників Чернівецької ОДТРК відключення сигналу 23 липня здійснено самими працівниками ТВА.

Використання цього конфлікту у політичних цілях не вирішує, а ускладнює ситуацію. Обласна державна адміністрація може посприяти колективу каналу у вирішенні їх суто технічних проблем, і посадовець детально розповів з ким та як їх потрібно вирішувати, яка документація потрібна для цього. Він запевнив представників колективу ТВА, що їм буде надана допомога в разі виникнення формальних проблем на шляху якнайшвидшого відновлення діяльності каналу.

«Ми – за відновлення мовлення ТВА, але не можемо це робити за працівників каналу», - підсумував перший заступник голови обласної державної адміністрації.

1