У Чернівцях дислокують 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон

У Чернівцях дислокують 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон

30.04.2018, 16:06

У Чернівцях буде дислокуватися нова військова частина А3029 — 8 окремий гірсько-штурмовий батальйон. 

Він буде розташований у Садгорі у військовому містечку на вулиці Александрі, 46.  

3 травня о 15.00 годині за адресою м.Чернівці, вул. Александрі, 46  відбудуться урочистості з нагоди повернення військової частини із зони АТО, повідомив заступник обласного комісара по роботі з особовим складом обласного військкомату Валерій Мовчанюк. 

“Ця військова частина формувалася у Чернівцях. У 2014 році це був батальйон територіальної оброни. Потім вони виконували завдання за призначенням у Запорізькій області, потрапивши у 24 окрему механізовану бригаду. Коли була сформована 10 окрема штурмова бригада, вони були у її складі. І перебували в Івано-Франківській області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окремий 8-й гірсько-штурмовий батальйон, який до 1 червня дислокують у Садгорі, Фищук порівняв із заспокійливою пігулкою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні загострення ситуації в Криму боєздатні сили армії перекинули на територію півострова і Чернівецької області

Минулого року було прийнято рішення начальника Генерального штабу, щоби місце дислокації цієї військової частини було у Чернівцях”,- пояснив Валерій Мовчанюк. 

За словами Валерія Мовчанюка, 10 окрема штурмова бригада - це бойова бригада, яка виконує завдання.

"Бригада щойно повернулася із зони АТО. Вони перебували у Луганській області на передовій", - ззанчив військовий. 

8 окремий гірсько-штурмовий батальйон вже є на місці і розташувався у військовому містечку у Садгорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальники генштабів України та Румунії у Чернівцях підписали План двостороннього співробітництва між збройними силами обох країн на 2017-2018 рр.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муженко: 10-а гірничо-штурмова бригада створюється не для протидії Румунії на Буковині

 

У Чернівцях з’явиться нова військова частина

Але саме військове містечко поки що у занедбаному стані. Адже воно було вивільнене ще у 2003 році. Військова частина у Садгорі - одна з тих, які при проведенні реформи потрапили під розформування. При тому, що військові формування тут дислокувалися ще з австрійських часів - до Першої світової війни, за останні два десятиліття територія перетворилася на пустир. За 20 років казарми порепалися, а на колишньому плацу виросли десятилітні дерева та чагарники. 

Вже виділені кошти на його відновлення. Тут будуватимуть гуртожитки для військовослужбовців. А поки що ж військові будуть жити у наметах.

Джерело:  molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях відновлюють військову частину, в якій служив Андрухович

Довідково:

 В піхотному учбовому полку, так званій "учебці" у Садгорі шість місяців прослужив Юрій Андрухович. У відомого письменника є цикл армійських оповідань про той час. Про період служби у Садгорі йдеться також у "Таємниці".  

1