У Чернівцях 60 дітей, які прибули з Криму та Сходу України виготовлять равликів, черепашок та «чарівну скриньку»

У Чернівцях 60 дітей, які прибули з Криму та Сходу України виготовлять равликів, черепашок та «чарівну скриньку»

31.05.2014, 19:20

Чернівецьке обласне громадське молодіжне об’єднання «Сучасник» спільно з  Волонтерським  рухом  Буковини та  Обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді за підтримки  Українського фонду «Благополуччя дітей» впродовж червня-липня 2014 року проведуть креативні лабораторії  для  60 дітей, які прибули з Криму та Сходу України до Чернівців з батьками, а також нададуть  гуманітарну допомогу 12 таким сім’ям відповідно до оцінки потреб, - повідомила BukNews голова ЧОГМО «Сучасник» Ельвіра Мручковська (0507368718).

   Основна мета ініціативи – це проведення креативних лабораторій фахівцями із ліплення глиною, об’ємної  аплікації (квілінгу) з елементами арт-терапії  для зменшення рівня тривоги у зв’язку із  складними життєвими обставинами, які пережили діти, та встановлення емоційної рівноваги. Тридцять малюків віком від 6 до 9 років створять своїми руками маленьких равликів та черепашок, які завжди мають при собі хатку та можуть заховатись від небезпеки.  Ще близько тридцять підлітків віком від 10 до 14 років  обговорять  ідею створення «чарівної скриньки» руками та в серці кожного, в середині якої  живуть  мир, злагода, спокій, доброта та відвертість. Під час рухливих перерв на снек студенти педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю.Федьковича проведуть рухливі ігри на свіжому повітрі з учасниками креативних лабораторій. В ході занять діти та батьки познайомляться із можливостями позашкільних установ м. Чернівці, які зможуть в подальшому самостійно відвідувати, отримають гуманітарну допомогу відповідно до оцінки потреб.

  Абсолютно всі фахівці-виконавці даної ініціативи будуть працювати на волонтерських засадах заради встановлення миру в дитячих серцях.

Україна – країна, в якій дбають про права дітей, а не говорять про них !

1