У Чернівцях дерусифікують гранітні бордюри на вулиці Кобилянської

У Чернівцях дерусифікують гранітні бордюри на вулиці Кобилянської

13.09.2023, 11:46

Напис російською, який з'явився на вулиці у 2008 році, спробують зашліфувати.

Як повідомив Медіа агентству АСС Ігор Ніколенко,  директор Департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради, напис російською планують прибрати з туристичної вулиці:

«Наразі майстри отримали доручення затерти, зашліфувати російськомовний напис Чернівці. Найближчим часом це вирішимо», – прокоментував посадовець.

ДОВІДКОВО: 

4 жовтня 2008 року Чернівці святкували своє 600-річчя. Тодішні посадовці ратуші готувались до прийому високих гостей, а будівельники наводили лад на фасадах будинків в історичній частині міста.

Так, до 600-літнього ювілею міста на вулиці Ольги Кобилянської встановили незвичний пам’ятник – ковану карету, також переклали і плитку на вулиці Ольги Кобилянської – тоді ж і на пішохідній вулиці з’явились розмежувачі, гранітні бордюри з написом «Чернівці» різними мовами – українською, німецькою, румунською, ідиш, польською та російською. Всього використали напис вісьмома мовами.

 
Джерело https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/rosiyskiy-variant-nazvi-chernivci-priberut-z-plitki-na-vulici-kobilyanskoyi-96707

 

1