У Чернівцях через отруєння чадним газом загинули двоє студентів (ОНОВЛЕНО о 12.18)

У Чернівцях через отруєння чадним газом загинули двоє студентів (ОНОВЛЕНО о 12.18)

27.12.2018, 09:20

У Чернівцях 26 грудня виявили тіла двох студентів, які загинули, за попередніми даними, через отруєння чадним газом.

Як стало відомо кореспонденту molbuk.ua, учора після обіду в будинку на вулиці 29 березня були виявлені тіла двох студентів - 1998-го та 2000-го року народження. 

Один з них був студентом ЧНУ та родом з Хотинського району, а інший - студент Чернівецької філії Одеської юридичної академії, родом з Сокирянщини.

За попередніми даними, вони загинули внаслідок отруєння чадним газом через несправність пічного опалення.

Тіла загиблих відправили в судово-медичну експертизу. За однією із версій студенти, які загинули у житловому будинку в Чернівцях, отруєлися чадним газом через те, що забули відчинити пічні засувки.

Про це molbuk.ua повідомив начальник бюро судово-медичної експертизи у Чернівецькій області Віктор Бачинський. 

“Хлопці прийшли після дня народження. У житловому будинку було пічне опалення. Вони запалили пічку, не відчинили пічні засувки і заснули. Коли їх виявили, вся кімната будинку була у кіптяві. Тому, найімовірніше, причиною смерті може бути отруєння чадним газом на фоні алкогольної інтоксикації”, - зазначив Віктор Бачинський. 

Точна причина смерті хлопців ще не встановлена.

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області створюється комісія спеціального розслідування нещасного випадку при використанні газу у побуті, в якому смертельно постраждали двоє осіб.

Про це повідомляє прес-служба управління Держпраці в Чернівецькій області. 

У повідомленні йдеться, що нещасний випадок мав місце у Чернівцях у приватному помешканні. За попередніми даними, трагедія сталася унаслідок порушення правил безпеки під час користування опалювальними приладами й через ймовірне виділення продуктів згорання у житлове приміщення.

"Комісія спеціального розслідування Управління Держпраці у Чернівецькій області встановить остаточні обставини та причини групового нещасного випадку зі смертельним наслідком", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство з кваліфікуючими ознаками) за фактом загибелі двох студентів у Чернівцях. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Чернівецькій області.
 
Остаточна причина смерті буде відома після розтину.
1