У Чернівецькому СІЗО змагалися кращі кухарі-засуджені

У Чернівецькому СІЗО змагалися кращі кухарі-засуджені

14.04.2014, 20:05

11 квітня 2014 року у Чернівецькому слідчому ізоляторі відбувся конкурс «Кращий кухар» . За титул змагалися засуджені, які залишені в СІЗО для господарського обслуговування. Про це BukNews повідомили у прес-службі відділу ДПтС України в Чернівецькій області.

 Метою заходу було підвищення рівня фахової підготовки кухарського складу їдальні слідчого ізолятора, розкриття їх творчого потенціалу, а також розширення асортименту страв в меню для засуджених та осіб, взятих під варту.

  Змагання складалося з двох частин. У теоретичній частині засуджені проявили знання з основ безпеки праці, технології приготування страв та санітарно-гігієнічних вимог при обробці продуктів харчування.

   Під час практичної частини  конкурсанти безпосередньо готували страви, демонструючи свою професійну майстерність і фантазію щодо їх оформлення. Учасники конкурсу були забезпечені однаковими інгредієнтами з повсякденного набору продуктів харчування. За визначений час кухарі приготували український борщ, вареники з картоплею, вінегрет та компот з сухофруктів.           

 Оцінювати талант конкурсантів  та визначати естетичні і смакові якості приготовлених страв зібралося журі, до складу якого увійшли: заступник начальника Чернівецького СІЗО з інтендантського та комунально-побутового забезпечення Микола Прищепа, старший інспектор (з ресурсного забезпечення) відділу ДПтС України в Чернівецькій області Ігор Щасливий, технолог Вищого комерційного училища № 10 м. Чернівці Марія Чупрун та завідувач їдальні Чернівецького слідчого ізолятора Віталій Романович.

   За підсумками конкурсу переможцем визнано Дмитра Стабровського. Друге  місце  посів Вадим  Каламак. Учасники кулінарного змагання за проявлені вміння та майстерність отримали призи і щирі привітання від заступника начальника СІЗО Миколи Прищепи.

   Проведення такого конкурсу в установі вже стало традицією, оскільки участь у  подібних заходах, в першу чергу, дає змогу вдосконалювати кухарську техніку та навички і спонукає засуджених кухарів ставитись до своєї справи не як до рутинної щоденної праці, а як до цікавої, творчої професії.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чому Довганича не допустили до участі в конкурсі. Він би наварив у СІЗО такої каші...
avatar

Буковинська книга

14 квітня 2014 18:46