У чернівецькому дитсадку, кошти для якого виділяли спонсори Михайлішина, отруїлися діти (+відео)

У чернівецькому дитсадку, кошти для якого виділяли спонсори Михайлішина, отруїлися діти (+відео)

24.05.2014, 01:57

Як повідомили в головному управлінні Держсанепідемслужби у Чернівецькій області, 23 травня надійшло повідомлення з обласної дитячої лікарні Чернівців про звернення трьох дітей зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювоту. 

Можливою причиною отруєння називають споживання неякісного салату. 

Сьогодні, 23 травня, в Чернівцях у лікарні з отруєнням потрапили шість дітей. Ще в 14-х виявили ознаки захворювання. За даними облСЕС, госпіталізовано 6 дітей, в ході епідрозслідування з ознаками захворювання активно виявлено 14 дітей. Усі вони – учні навчально-виховного комплексу "Любисток". Можливою причиною отруєння називають неякісний салат із свіжих помідорів, огірків та капусти, який діти їли в школі напередодні.

- Поки що у навчально-виховному комплексі працює СЕС, беруть всі необхідні аналізи для експертизи, – каже начальник управління освіти  Георгій Олійник. – Я не фахівець, але у вчорашньому меню дітей побачив салат зі свіжої капусти, огірків і помідорів. Можливо, саме ця страва і стала причиною отруєнь. У закладі є групи дитячого садка, а також класи початкової школи. Дітям із садка салат не давали і вони не захворіли, а ось школярі захворіли.

Ми подивимося, яка ситуація буде далі, як до понеділка будуть себе почувати діти і тоді вирішимо із графіком роботи навчально-виховного комплексу.

Учні, які потрапили в кишкове інфекційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні, нарікали на підвищення температури тіла, нудоту та блювоту. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

Працівники санепідемслужби вже розпочали епідеміологічне розслідування в навчально-виховному комплексі "Любисток" і провели профілактичні та протиепідемічні заходи.

В управлінні освіти Чернівецької міської ради зазначили, що діти отруїлися, найімовірніше, 22 травня. Цього дня в меню був салат із свіжих капусти, огірків та помідорів. У закладі є групи дитячого садка, яким салат не давали. Тож вихованці дитсадка проблем зі здоров'ям не мають. Однак чимало учнів початкових класів, які їли цей салат, отруїлися.

Наразі вже проведені профілактичні та протиепідемічні заходи у навчально-виховному закладі. Триває розслідування. 

molbuk.ua та  chv.tv

Довідоково: Навчально-виховний комплекс «Любисток» було створено на базі 42-ї школи. Кошти для облаштування трьох дошкільних груп виділили спонсори, яких залучив тодішній секретар міської ради Віталій Михайлшин. 

«Турбота про підростаюче покоління — це пріоритет міської влади, — зазначив на відкритті секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Юра - ты конченый

avatar

oo

24 травня 2014 13:15