У Чернівецькій області поліція перевіряє інформацію про масове отруєння дітей у дитячому оздоровчому таборі села Репужинці

У Чернівецькій області поліція перевіряє інформацію про масове отруєння дітей у дитячому оздоровчому таборі села Репужинці

10.06.2019, 08:50

Про це повідомив заступни начальника слідчого відділення Заставнівського відділення поліції Іван Ільчук у відео, яке поширила прес-служба обласної поліції. 

За його словами, у неділю, 9 червня поліція в ході моніторингу соцмереж виявила публікацію, в якій йшлося про масове отруєння 26-ти осіб у таборі села Репужинці, серед яких – 24 дитини і двоє дорослих.

"Проведеною перевіркою та опитуванням медичних працівників усіх лікувальних закладів міста Чернівців та області з’ясовано, що цього дня біля 17.00 до інфекційного відділення Кіцманської ЦРЛ із діагнозом "гострий ентероколіт" із табору села Репужинці надійшли п’ятеро дітей та один дорослий. Решта дітей наразі знаходяться по місцю дислокації табору, або вдома під наглядом батьків. На місце події одразу направили слідчо-оперативну групу з метою з’ясування всіх обставин події. Наразі проводиться перевірка", – повідомив Ільчук.

 На погане самопочуття в таборі скаржились 30 дітей. 25 дітей батьки забрали додому через їхній стан.

 Про це ТРК "Буковина" сказав заступник директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Юрій Лесюк.

Вчора начальник головного управління Держспоживслужби Олександр Александрюк повідомив ТРК "Буковина" , що госпіталізували трьох дітей з симптомами отруєння. У них була блювота.

В таборі відібрали проби на ротавіросну інфекцію.

Також взяли аналіз у дітей на бактеріальну інфекцію, результати будуть відомі протягом 48 годин. Попередні результати будуть відомі сьогодні.

Водночас, як повідомив черговий лікар Кіцманської ЦРЛ Артем Руснак, у неділю до Кіцманської ЦРЛ було доставлено 5 дітей віком від 13-ти до 17-ти років та одного дорослого з діагнозом "гострий гастроентероколіт". 

"Наразі хворі отримують повноцінне лікування, їхній стан – задовільний", – повідомив медик.



Джерело: molbuk.ua

Фото - ілюстративне. 

1