У Будинку естетики та дозвілля сьогодні «Легкий БАРДак по-черновицки»

У Будинку естетики та дозвілля сьогодні «Легкий БАРДак по-черновицки»

10.12.2015, 11:02

10 грудня у Будинку естетики та дозвілля відбудеться творчий вечір поета і шансоньє Еміля Крупника під назвою "Легкий БАРДак по-черновицки". У сольному концерті, організованому управлінням культури Чернівецької міської ради, бард презентує свою нову програму - прозвучать ліричні, сатиричні та патріотичні авторські пісні, серед яких чимало творів, присвячених Чернівцям. 

"Більшість пісень стануть свого роду прем'єрами, - зазначив Еміль Крупник, - тобто, на сьогоднішній день не існує їх адекватного аудіо або відеозапису. При цьому більшість пісень будуть зіграні й заспівані наживо, в акустичній версії - на дві гітари, з легким присмаком джазу…"

В концерті візьмуть участь відома чернівецька поетеса та виконавиця бардівських пісень Світлана Шаханова (акомпанемент, аранжування та авторські пісні), а в якості спеціального гостя – співак, композитор та радіоведучий Богдан Ластівка.

Глядачі матимуть можливість придбати повне зібрання чернівецьких пісень Крупника та диск з піснями нового сатиричного проекту Еміля Крупника та Олександра Кота "Мурка межигірська"

Початок концерту – о 18.30. Вхід вільний

Довідка
Еміль Крупник – поет, бард, шансоньє, який нині працює журналістом у"Вечірньому Києві", протягом багатьох років складає і виконує пісні про Чернівці. 
Народився 9 грудня 1963 р. у місті Чернівці. Навчався в Тартуському університеті, відвідував лекції Ю.М. Лотмана. Жив Еміль Крупник в Ленінграді, у той час почав писати перші пісні. Навчався у Євгена Клячкіна. Закінчив Чернівецький державний університет, філологічний факультет за спеціальністю "Російська мова та література".

У 1991 р. Еміль Крупник став лауреатом фестивалю "Червона рута-2" у Запоріжжі з піснею "Єврейський курінь" про участь євреїв в українському національно-визвольному русі.

У 1992-93 роках створює цикл пісень про Чернівці, які стали культовими. Такі його твори як "Чернівецькі дворики""Чернівецькі фасони","Калинівський базар" набули широкого розповсюдження, давно стали популярними в місті та за його межами.

Газета "Чернівці" писала в 2004 році: "Його Пiснi - паспорт вашого мiста", - так півтора десятка літ тому висловився видатний театральний режисер Георгій Товстоногов, послухавши під час відвідання Чернівців тоді ще мало кому відомого місцевого барда Еміля Крупника". А радіо Нью-Йорка визначило його творчість як "музичний літопис міста Чернівці".У минулому році відзначився як співавтор і співвиконавець у патріотичному проекті"Мурка межигірська"

1