Тимошенко потроху виводитимуть зі стану голодування

Тимошенко потроху виводитимуть зі стану голодування

09.05.2012, 21:23

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила голодування. Про це повідомив німецький лікар клініки "Шаріте", який проводить лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 Лутц Хармс, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні я оглянув пацієнтку і склав певний план лікування. Ми почнемо потроху виводити її зі стану голодування. Спочатку це буде вода і соки, трохи пізніше вона почне приймати тверду їжу", - сказав він журналістам у середу в Харкові.

За словами Хармса, в найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше.

Коментуючи стан здоров'я екс-прем'єра, лікар сказав, що "він не сильно відрізняється від того, що було в тюрмі".

За прогнозами Хармса, лікування Тимошенко займе не менше місяця.

"Я думаю, це тижнів 8, але не менше місяця, це точно", - заявив Хармс, відповідаючи на питання, чи зможе Тимошенко брати участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ 21 травня.

Він також повідомив, що поки не вирішив, чи буде жити в Харкові на час лікування екс-прем'єра, або ж періодично приїжджати.

Зі свого боку лікар-невропатолог ЦКЛ №5 Ірина Фурса розповіла, що співпраця з Хармсом полягає в консультаціях та обговоренні лікування Тимошенко.

"Вона (екс-прем'єр) тільки починає виходити з голодування. Тому прогнози про її одужання робити рано", - підкреслила вона.

Тимошенко голодувала майже 20 днів на знак протесту проти насильницького переведення її до клініки.

Для лікування Ю.Тимошенко німецький спеціаліст буде використовувати привезені з собою медикаменти.

 Лікуючим лікарем екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко буде лікар-невропатолог берлінської клініки «Шаріте» Лутц Хармс.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу перед центральною клінічною лікарнею «Укрзалізниці» в Харкові, куди сьогодні була госпіталізована Ю.Тимошенко, сказала перший заступник міністра охорони здоров’я України, голова міжнародної медичної комісії Раїса Моїсеєнко.

«Рішення таке – лікуючий лікар буде пан Хармс, якому вона довіряє. Це за її ініціативи і за її письмової згоди», - сказала Р.Моїсеєнко.

За її словами, лікуванням Ю.Тимошенко під головуванням Л.Хармса буде також займатися лікар ЦКЛ «Укрзалізниці» Ірина Фурса.

Крім цього за потреби можуть залучатися інші медичні фахівці.

Обслуговувати лікування Ю.Тимошенко будуть українські медсестри.

Р.Моїсеєнко підкреслила, що особисто до неї, або до Державної пенітенціарної служби України на сьогодні не надходило жодного офіційного звернення з проханням залучити до лікування Ю.Тимошенко професора Миколу Поліщука.

За словами Р.Моїсеєнко у палаті із Ю.Тимошенко перебуває ще одна хвора, лікування якої розпочалося раніше.

У свою чергу головний лікар ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайло Афанас’єв зазначив, що Л.Хармс планував розпочати процедури з Ю.Тимошенко вже сьогодні. За його словами, у цей час ведеться розробка дієтлогічної схеми, що допоможе вивести Ю.Тимошенко з голодування.

М.Афанасьєв зазначив, що спеціалісти ЦКЛ «Укрзалізниці» підтримуватимуть Л.Хармса у лікуванні екс-прем’єра, якщо його методи «будуть відповідати нашим поняттям».

Р.Моїсеєнко зазначила, що для лікування Ю.Тимошенко Л.Хармс буде використовувати привезені з собою медикаменти.

Сьогодні екс-прем'єра Юлію Тимошенко привезли до центральної клінічної лікарні Укрзалізниці в Харкові.

Як передає УНІАН, о 8.02 на територію медичного закладу заїхала карета швидкої допомоги в супроводі автомобілів ДАІ та спецпідрозділу "Беркут".

Прихильники Тимошенко, яким вдалося залишитися на території лікарні, скандують "Юлі - волю!".

Раніше журналістів центральних та місцевих ЗМІ вигнали з території ЦКЛ Укрзалізниці, і закрили на замок ворота медичного закладу.

Захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко прокоментував те, що журналістам не дали можливості побачити Ю.Тимошенко під час її госпіталізації.

 Влада панічно боїться, що екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко побачать у поганому фізичному стані.

Про це УНІАН сказав захисник Ю.Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко, коментуючи те, що журналістам не дали можливості побачити Ю.Тимошенко під час її госпіталізації до центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові.

«Минулого разу, коли її вивозили, її вдалося сфотографувати, навіть комусь вдалося з нею поспілкуватися. Вони зараз бояться цього панічно, оскільки вони всім розповідали, що вона в гарному стані, що в неї нормальна температура – це очевидно не так. Вона дуже сильно схудла, вчора в неї була температура 35,8», - сказав С.Власенко.

Співробітники міліції намагалися вивести з території медустанови прихильників Тимошенко, які з самого ранку чергували перед приймальним відділенням лікарні.

На територію ЦКЛ Укрзалізниці приїхали начальник ГУ МВС в Харківській області Віктор Козицький і начальник Управління ДПТС в Харківській області Євген Бараш.

При цьому пацієнтам лікарні не заборонено виходити на вулицю.

Пізніше прес-служба Державної пенітенціарної служби підтвердила, що в середу Тимошенко було транспортовано до лікарні "Укрзалізниці" для проведення рекомендованого міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

"Під час перевезення Тимошенко до ЦКЛ №5 будь-яких скарг чи заяв від засудженої не надходило. Стан її здоров'я лікарями визнано як такий, що порівняно з останніми днями не погіршився", - відзначається в повідомленні.

Як і планувалось, рекомендовану реабілітацію будуть проводити лікар з німецької клініки "Шаріте" доктор Лутц Хармс спільно з українськими лікарями, зазначають у прес-службі.

1