Тимошенко кричала у вікно камери «Тримайтеся!»

Тимошенко кричала у вікно камери «Тримайтеся!»

04.11.2011, 19:58

Учасникам мітингу біля Лук’янівського СІЗО вдалося через вікно побачити екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це повідомив народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Сочка. За його словами, під стіни Лук'янівського СІЗО прийшли близько тисячі осіб, щоб підтримати Ю.Тимошенко.

«Під час мітингу його учасники побачили Юлію Тимошенко у вікні однієї з камер, і зустріли її гучними оплесками», — сказав О.Сочка.

Він зауважив, що на заклик модераторів мітингу запанувала повна тиша.

«Люди почули звернення до них Юлії Тимошенко, яка сказала: „Тримайтеся, дорогі мої, дякую вам за підтримку. Перемога буде за нами. Слава Україні. Мені вистачить сил все витримати“, — додав О.Сочка.

Також учасники акції за звільнення з-під варти Ю.Тимошенко запустили в небо червоні і білі повітряні кулі, до яких прикріплено плакат з написом „Юлі — волю“.

Королевська: Під стінами Лук’янівського СІЗО сталося диво

Народний депутат України (фракція «БЮТ-«Батьківщина»), голова Комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики Наталія КОРОЛЕВСЬКА заявляє, що на сьогодні головне завдання – звільнення лідера «Батьківщини», екс-прем'єра Юлії ТИМОШЕНКО з-під варти.

Як повідомили УНІАН у прес-службі політика, про це Н.КОРОЛЕВСЬКА сказала після мітингу під Лук‘янівським СІЗО.

«Те, що нам сьогодні вдалося побачити Юлію ТИМОШЕНКО, для нас дуже важливо. Сподіваюся, ми змогли за допомогою мегафонів повідомити її про те, що ми, її соратники, боремося за її звільнення», - підкреслила Н.КОРОЛЕВСЬКА. – «Наше головне завдання сьогодні – зробити все, щоб Юля була на волі».

Політик підкреслила, що прихильники Ю.ТИМОШЕНКО вперше за останній місяць побачили і почули свого лідера. «Ми переконалися, що вона жива, що вона здорова. Це важливо, оскільки навколо Юлі створено справжню блокаду. Я не раз зверталася до судді Родіона КІРЄЄВА з проханням дати згоду на побачення з Юлією ТИМОШЕНКО, направила звернення до Апеляційного суду з вимогою організувати зустріч. Ми подаватимемо до суду на КІРЄЄВА за те, що він заблокував можливість побачення з Юлією ТИМОШЕНКО. Якщо ми одержимо негативну відповідь від Апеляційного суду, ми звертатимемося до суду вищої інстанції. У судових органів немає жодних законних підстав не допускати на побачення у СІЗО соратників, які хочуть побачити Юлію ТИМОШЕНКО», - сказала Н.КОРОЛЕВСЬКА.

«Сьогодні виповнилося рівно 3 місяці від того дня, коли заарештували Юлію ТИМОШЕНКО. Під час мітингу прихильників лідера партії «Батьківщина» під стінами Лук‘янівського СІЗО сталося диво – ми побачили, що в одному з віконець слідчого ізолятора нам махає маленька рука. Коли всі учасники мітингу підійшли ближче до стін будівлі, ми змогли почути декілька фраз. Юля сказала, що вона з нами, що вона не зламалася, і ми переможемо», - розповіла журналістам Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Як повідомлялося, сьогодні понад 200 прихильників екс-прем'єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО провели мітинг біля Лук‘янівського слідчого ізолятора в Києві з вимогою звільнити лідера партії "Батьківщина".

Також у мітингу взяли участь народні депутати Іван КИРИЛЕНКО, Микола ТОМЕНКО, Наталія КОРОЛЕВСЬКА, Роман ЗАБЗАЛЮК.

Мітингувальники запустили в небо великі повітряні кулі з прикріпленим до них транспарантом, на якому написано «Юлі - волю!». Прихильники Ю.ТИМОШЕНКО скандували «Юля, ми з тобою».

Нагадаємо, Верховна Рада України вирішила перенести розгляд президентського законопроекту №9221 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо гуманізації правопорушень у сфері господарської діяльності.

Як повідомив раніше в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA голова профільного комітету Віктор Швець, у разі прийняття внесених поправок Ю.Тимошенко повинні будуть звільнити з під-варти і зняти з неї всі звинувачення.

Верховна Рада України вирішила перенести розгляд законопроекту №9221 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо гуманізації кримінальних злочинів.

За таке рішення проголосували 339 народних депутатів. Як заявив за підсумками голосування спікер Володимир Литвин, «сьогодні цей законопроект розглядатися не буде».

Він також повідомив, що таку пропозицію на погоджувальній раді внесла фракція «БЮТ-Батьківщина», яку підтримала також і фракція НУ-НС. Вони вимагали не розглядати сьогодні в Раді законопроект про декриміналізацію КК, оскільки, на їхню думку, більшість не збиралася голосувати за поправки, запропоновані опозицією.

Як заявив заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв, якщо на засіданні профільного комітету представники більшості підтримали декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу, за якими, зокрема, судять лідерів опозиції, то вже пізніше надійшла інформація, що фракції більшості не будуть у залі підтримувати цей закон. «Ми хочемо знати їхню позицію. Якщо вони не збираються голосувати, то треба далі проводити консультації», — сказав він.

За словами голови профільного комітету і автора поправок Віктора Швеця, на погоджувальній раді було прийнято рішення перенести розгляд законопроекту на два тижні, оскільки «не було вказівок з Банкової підтримати декриміналізацію».

Нагадаємо, як повідомив раніше ZN.UA в ексклюзивному інтерв'ю голова профільного комітету Віктор Швець повідомив, що в разі прийняття внесених поправок Юлію Тимошенко повинні будуть звільнити з під-варти і зняти з неї всі звинувачення.

За матеріалами: УНІАН



КОМЕНТАРІ (1)

Глибоко вірю в те, що наша Юля буде на волі  і переможе на виборах        Більшість народу молить Господа про це

avatar

Зореслава

08 листопада 2011 17:21