'Тим, хто відправив мене на лікарняний, порадив би самим полікуватися,' - Папієв

"Тим, хто відправив мене на лікарняний, порадив би самим полікуватися," - Папієв

21.10.2013, 18:58

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв прокоментував інформацію про своє, нібито, перебуваня на лікарняному, яка минулого тижня з'явилася в інфопросторі Буковини. Він порадив тим, хто заявив про його вихід на лікарняний, самим звернутися до лікарів.

- До цього питання я ставлюся із гумором, - каже голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, - я перебуваю в Києві, вирішую там питання, приїжджаю на конференцію вірмен України а мені кажуть що я на лікарняному... Такі речі можуть з'явитися тільки в голові людини, якій я порадив би трошки полікуватися або вести більш здоровий спосіб життя. Бо, коли робляться такі заяви, то виникають небезпідставні підозри. На сьогодні я працюю, вирішую різні питання. Перед поїздкою до Києва, я поставив перед собою чотири концептуальні питання. Зараз вони вирішені. Покажіть мені ще когось, хто міг би вирішити питання із недостачею 43-х млн.грн. Це питання вирішене. Також стояли інші питання, про які я зараз не буду говорити, бо вони перспективні.

Гроші, які "привіз" голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв із Києва, мають піти на забезпечення соціальної сфери.

Про це губернатор повідомив у понеділок, 21 жовтня.

- Три роки назад я дав слово про те, що за часу мого головування у нас не закриватимуться некомплектні школи, лікарняні заклади в невеличких селах, - каже голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, - вийшло так, що я на себе взяв зобов'язання забезпечити фінансування. Формульний розрахунок по школах ведеться у залежності від кількості учнів, а далі надходить фінансування, як і по закладахх охорони здоров'я. Якщо взяти некомплектні школи, де вчителів більше, ніж учнів, то виходить дисбаланс. цьогоріч у нас виходило недофінансування близько чорока трьох мільйонів гривень. Я в Києві вирішив це питання. Уряд додатково виділив області 43 млн.грн. для фінансування захищених статей, для бюджетної сфери: закладів освіти, культури, охорони здоров'я, фінансування енергоносіїв. До кінця року в нас є забезпечення.

Зараз цей документ знаходиться в Комітеті з питань бюджету Верховної Ради України. Я зустрічався з головою комітету. Тобто, там підтримка також є.

Джерело: molbuk.ua

Про лікарняний Папієва у соціальних мережах повідомив народний депутат Максим Бурбак:

Заява Президента України Віктора Януковича від 16 жовтня стосовно майбутніх кадрових перестановок наробила таки колотнечі серед високопосадовців. Погрозу звільнити за погану роботу деяких голів обласних адміністрацій кожен сприйняв буквально і відповідно почав діяти.

Голова краю, де варто жити, одразу захворів . Це не новина. Всі чиновники, над якими збираються хмари або звільнення, або кримінальної відповідальності, одразу починають хворіти і переважно на серце. Не виняток і Михайло Миколайович.
До того ж, саме вчора в приміщенні ОДА всі працівники могли перевірити своє здоров’я, поміряти тиск і виключити ризик інсульту. Дивний збіг обставин. Може, не лише губернаторів чекає каральний спис президента?

Максим Бурбак, народний депутат України

 P.S. Бажаю нашому очільнику найшвидшого виздоровлення.

Про хворобу губернатора повідомила також газета "Час"

З поінформованих джерел газеті "Час" стало відомо, що на днях готується зняття Папієва Михайла Миколайовича.

Первинні регіонали повстали проти методів керування партією регіонів на Буковині. Папієв прихопив партію і увів там свої порядки. Швидше безпорядки. Він зовсім не брав до уваги тих, хто для нього цю партію беріг на Буковині. Бо сам Папієв не був регіоналом. Він від комсомольця через РУХ прибився до СДПУ(о). І там собі сидів. А потім стало вигідно бути регіонало. Тим паче, ще й міністром і ще губернатором і керівником обласних регіоналів. Папієв не брав до уваги тих, хто творив партію тут. Він її успішно почав розвалювати. Активно воюює зі своїми однопартійцями у міській та обласній радах. Зараз усі силові структури очолюють також не місцеві регіонали. З Папієвим вже ніхто не рахується. З партії один за одним йдуть активні члени. Тому колишні народні депутати Микола Романюк та Ігор Шкіра зараз збирають докупи первинних регіоналів і зроблять спробу усунути Папієва. Папієв взяв тайм-аут: він пішов на лікарняний.

Протистояння триває.

1