Туреччина, Нігерія, Гана, Єгипет, Йорданія та інші країни перестали визнавати українські дипломи з причин он-лайну в Україні

Туреччина, Нігерія, Гана, Єгипет, Йорданія та інші країни перестали визнавати українські дипломи з причин он-лайну в Україні

26.07.2023, 13:09
МОН надіслало лист, в якому рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти з 1 вересня відновити офлайн-навчання. Рекомендація не стосується закладів, що знаходяться в зонах бойових дій. Укриття повинні бути облаштовані та перевірені ДСНС.
 
Про це повідомила pаступник голови фракції "Слуга Народу", народна депутатка України Юлія Гришина. 
 
Це лист - рекомендація. Рішення приймаюсь самі заклади в межах автономії.
 
З більш ніж 330-ти ЗВО за останній рік:
 
• 38 працювали офлайн,
• 200 онлайн,
• 132 змішано.
  
З причин ковіду, потім повномасштабного вторгнення, переважна більшість наших студентів, які зараз переходять на четвертий курс, жодного разу не були в аудиторії. Звичайно, це впливає на якість освіти.
 
Туреччина, Нігерія, Гана, Єгипет, Йорданія та інші країни перестали визнавати українські дипломи з причин он-лайну в Україні.
 
Днями будуть оприлюднені результати складання іспиту КРОК 1, що складається студентами-медиками після закінчення третього курсу. Ці результати нікого з нас не порадують.
 
На нараді в Харкові в Державний біотехнологічний університет разом з Головою ОВА Олег Синєгубов, народними депутатами та ректорами обговорили ухвалене рішення Ради оборони області про відновлення офлайн навчання з дотриманням безпекових умов.
 
Перевірили безпекові умови в Біотеху - укриття вже облаштовані, є дозвіл ДСНС на роботу. Також в укритті є декілька аудиторій, повністю облаштованих під навчальний процес, в тому числі комп'ютерами, переданими сюди Апаратом Верховної Ради. Це дозволить не переривати навчальний процес під час повітряних тривог.
 
По студентах, які знаходяться за кордоном, треба приймати гнучкі рішення.
 
Безпека студентів та викладачів, якість освіти залишаються основними пріоритетами.
 
Підтримуємо один одного, допомагаємо! Разом переможемо!
 
1