Цими вихідними у драмтеатрі Чернівців - прем’єра вистави 'Маестро і Кароліна' (+трохи фото з репетиції)

Цими вихідними у драмтеатрі Чернівців - прем’єра вистави "Маестро і Кароліна" (+трохи фото з репетиції)

24.03.2016, 13:54

26-27 березня до Міжнародного дня театру у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської - прем'єра вистави "Маестро і Кароліна". 

Автор і режисер постановки – засл. арт. України Людмила Скрипка, художник-постановник – Наталія Тарасенко, композитор – Володимир Шнайдер, хормейстер – Оксана Первова-Рошка, балетмейстер – Мирослава Воротняк.

"Маестро і Кароліна" - це історія великого кохання геніального угорського композитора Ференца Ліста  і аристократки Кароліни Вітгенштейн, яке зародилося в Україні. Усі свої кращі симфонії Ференц Ліст присвятив Кароліні. У маестро навіть є твір "Колоски Воронинців", який він написав, перебуваючи у маєтку Кароліни – Воронинцях (Вінницької обл.). Завдяки Кароліні видатний композитор познайомився з українськими народними піснями. І один з найвідоміших його творів – "Угорська рапсодія №2" (в серії 19 угорських рапсодій), написана саме в Україні.

Постать Ференца Ліста оповита легендами і суперечливими фактами. Та попри це, є точні відомості про те, що Ференц Ліст бував у Чернівцях і мав тут шалений успіх.

Нова постановка приурочена до 205-річчя Ференца Ліста та до Міжнародного дня театру. Про це повідомляє dramtheater.cv.ua.

1