Трьом буковинцям, які організували для військовозобов’язаних незаконний трансфер через Карпати, повідомили про підозру

Трьом буковинцям, які організували для військовозобов’язаних незаконний трансфер через Карпати, повідомили про підозру

13.09.2023, 12:10

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом мешканцям Чернівецької області за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, вказані особи підшукували на Буковині чоловіків призовного віку, охочих уникнути мобілізації, інструктували їх, визначали дату, час і місце зустрічі, доставляли до пункту призначення неподалік державного кордону, звідки вони рухалися пішки та потрапляли на територію Румунії.

Така послуга коштувала від 2,5 до 3 тисяч доларів США з одного «клієнта», а сама переправа здійснювалась у гірському районі Івано-Франківщини.

Викрили буковинців під час чергової спроби здійснити протиправний трансфер.

Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних виявлено банківські картки, чорнові записи, мобільні телефони з додатковими сім картами, транспортні засоби. Вилучені речові докази скеровано на експертизу.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

1