Третя спроба розглянути справу щодо хабарництва голови села Кам’яна Сторожинецького району також провалилася

Третя спроба розглянути справу щодо хабарництва голови села Кам’яна Сторожинецького району також провалилася

24.05.2016, 23:35

Розгляд справи щодо хабарництва сільського голови села Кам’яна Сторожинецького району перенесли вже втретє. Адвокат підсудного вкотре не з’явився. 

Без захисника це кримінальне провадження ми розглядати не можемо, оскільки його участь у цій кримінальній справі є обов’язковою, - розповідає Анатолій Кіореско, прокурор Чернівецької обласної прокуратури.

Сам сільський голова стверджує, що не знає, де його захисник.

- Дзвонив сину, йому дзвонив, не було зв’язку, я не знаю, що сталося, - зазначає Василь Гідора, голова Кам’янської сільради.

- Вважаю за необхідне направити листа у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатів для притягнення його до дисциплінарної відповідальності, - каже Анатолій Кіореско, прокурор Чернівецької обласної прокуратури.

Жителі села Кам’яна стверджують, Василь Гідора навмисно затягує розгляд справи.

- Я хочу бути присутня і бачити, як справедливо вирішить суд щодо вас, справедливо. -Справедливо вирішить, чого ви хвилюєтесь? -Через вас постійно зривається, я зриваюсь, у мене інше засідання. Я зриваюся, приходжу на це засідання, а у вас вічно проблеми, суд затягується.

Справу щодо хабарництва сільського голови почали розглядати ще три роки тому. Тоді Василя Гідору нібито затримали "на гарячому".

- Сільський голова отримав від приватних підприємців 130 тисяч доларів, не виносячи це питання на сесію сільської ради, підробив витяг з рішення сільської ради, договір про передачу в оренду ставка, - зауважує Анатолій Кіореско, прокурор Чернівецької обласної прокуратури.

- Я домовився з цими людьми, що вони у мене купують 2 га землі і дружина передає їм в суборенду ставок. Який був у законній оренді у моєї дружини. Вони самі призначили ціну і пішли на другий день написали заяву у прокуратуру, що я вимагаю хабара. Як може бути хабар за своє, - розповідає Василь Гідора, голова Кам’янської сільради.

Але голова скористався своїми владними повноваженнями, каже прокурор. Адже ставок належить громаді села Кам’яна, а не сім’ї Василя Гідори. У свою чергу, сільський голова продовжує спростовувати всі звинувачення.

- Як було підроблено? Депутати усі кажуть, що так, ми це розглядали, ніхто це не хоче слухати, - зазначає Василь Гідора, голова Кам’янської сільради.

За підробку рішення сесії Садгірський районний суд вже зобов’язав сільського голову заплатити штраф. Щоправда, тоді служителі Феміди не побачили у діях Василя Гідори корупційних дій. Тож прокуратура подала апеляцію.

- Ми вважаємо, що рішення Садгірського районного суду про виправдання в частині отримання хабара цієї посадової особи є незаконним і винесено з істотним порушенням кримінально-процесуального закону, - каже Анатолій Кіореско, прокурор Чернівецької обласної прокуратури.

Судді порадились і надали Василю Гідорі іншого адвоката. Тож розгляд справи вкотре перенесли.

- Колегія суддів вважає за необхідне призначити захисника через Чернівецький регіональний центр з надання вторинної правової допомоги. Призначення обвинуваченням захисника у відповідному порядку не позбавляє його права укласти угоду з іншими захисниками.

Наступне слухання справи відбудеться 30 травня.  

Джерело: ТВА

1