Тіміш звернувся до Кабміну щодо виділення коштів на продовження робіт з газифікації Глибоччини

Тіміш звернувся до Кабміну щодо виділення коштів на продовження робіт з газифікації Глибоччини

26.03.2018, 22:58

Згідно графіка роботи ВРУ, цей тиждень присвячений роботі народних депутатів України з виборцями на окрузі. Перший день народний депутат України Григорій Тіміш провів на Глибоччині та Сторожинеччині.

У Глибоці парламентар зустрівся з головою ОТГ Григорієм Ванзуряком, з яким обговорили найбільш важливі питання, це участь громади в транскордонних проектах, наповнювання бюджету, а саме головне - завершення будівництва підвідного газопроводу.

- З свого боку, вніс пропозиції до КМУ щодо виділення коштів на продовження робіт, - розповів Григорій Тіміш. -  Із бюджету громади, також планується виділення частини коштів, сусідні громади Тарашани, Димка і Волока будуть підтримувати проект, тому що далі трубу будемо тягнути на ці села. На п'ятницю запланували робочу зустріч із підрядником, керівництвом ОТГ, партнерами, щоб обговорити всі технічні моменти роботи та побудови спільного плану дій. БЛАКИТНОМУ ПАЛИВУ БУТИ В ГЛИБОЦІ!!! 

В Червоній Діброві парламентар зустрівся з старостою села Червона Діброва Володимиром Чоботарем.

- Спілкувались на предмет вирішення найбільш нагальних проблем- ремонту доріг, придбання обладнання тощо. На жаль, проблем дуже багато. Впевнений, сприяння з нашого боку буде максимальне, - пообіцяв Григорій Тіміш

Поміж робочими зустрічами народний депутат України Григорій Тіміш  знайшов час і мав приємну можливість привітати із 50-ою річницею журналіста, головного редактора газети "Новий день", колишньго колегу по депутатському корпусу Глибоцької районної ради, поета і патріота Миколу Шапку. Знайомі ми більше двох десятків років. За цей час разом зробили багато для громади всього Глибоцького району. Пам'ятаю, як залучали перші кошти з Європи в район, працюючи із транскордонними проектами. Пам'ятаю постійну підтримку і допомогу в залученні коштів на будівництво Йорданештської школи. Пам'ятаю принциповість і непохитну позицію щодо важливих питань, які стосувались окремих важливих організаційних моментів. Писати, насправді, можу багато, не більше звичайно за головного редактора газети «Новий День» пана Миколу, в першу чергу, хочу подякувати за дружбу, за підтримку, за спільну працю. Щиро бажаю, щоб всі плани, які є в думках і в серці, реалізувались! Бажаю здоров'я, щастя, достатку та многая літ!!!

- Хто ще не скоштував якісного, чисто екологічного сиру, завітайте в Михайлівку Глибоцької ОТГ на сироварню сільського кооперативу «Добрі ґазди», - продовжив Григорій Тіміш. - Це надзвичайно вдалий і, переконаний, ефективний проект. Задіяні грантові кошти за рахунок проекту Програми розвитку ООН, при співфінансування партнерів і при великому бажанні місцевої громади бути справжнім власником виробництва і єфективної моделі господарювання!!!

- Це виробництво дало змогу створити нові робочі місця, стимулювало односельчан в утриманні великої рогатої худоби, так як всі вони будуть, на вигідних умовах, здавати сюди молоко. І найголовніше - цей проект дасть змогу всім жителям не тільки ласувати екологічно чистим продуктом, а також відродити найкращі європейськи традиції сироваріння! Вважаю що таких міні молочарень та сироварень має стати більше в області. Урядова програма з дотування сільського господарства має активізувати громади в відродженні традицій тваринництва. Впевнений, що українське село здатний нагодувати не тільки себе, але й країни світу!

Остання зустріч, на сьогодні, була проведена в селі Снячів Великокучурівської ОТГ.

- Тут, за нашим сприянням, було виділено 400 тис. грн. для встановлення вікон у дитячому садочку, розповів Григорій Тіміш. - Мав можливість особисто переконатись, що роботи проведено вчасно та в повному обсязі, надіюсь що в громаді знайдеться ресурс і бажання для продовження робіт. Опісля, з головою ОТГ Василем Тодоренчуком обговорили питання функціонування бюджетних установ села та можливості вирішення інших першочергових проблемних питань. У цій громаді, до речі, також активно ведеться робота по залученню не державних, а грантових коштів у розвиток інфраструктури. Так, для прикладу, за рахунок Програми розвитку ООН, було встановлено нову котельну для місцевої школи. Цей навчальний заклад є досить перспективним: тут зроблені ремонти, є хороша навчальна база, чудовий педагогічний колектив, а головне не погана динаміка росту кількості учнів. Тому інвестиції сюди, не будуть зайвими.

1