Тервиборчком зняв юридичні перешкоди, які сам створив,  для реєстрації Мадея депутатом

Тервиборчком зняв юридичні перешкоди, які сам створив, для реєстрації Мадея депутатом

16.06.2014, 19:35

Члени комісії, вочевидь, скасували своє попереднє незаконне рішення і переголосували питання у визначений законом спосіб. 

13 червня відбулося третє засідання Чернівецької міської територіальної виборчої комісії (МТВК), на якому вкотре розглядалося питання визнання депутатом Чернівецької міської ради Олександра Мадея. Результатом засідання стало прийняття у відповідності до закону про місцеві вибори рішення МТВК щодо його визнання обраним та реєстрацію депутатом.

 Нагадаємо, що вперше це питання піднімалося МТВК і не було прийнято позитивного рішення ще на засіданні 5 червня. Тоді комісією було розглянуто питання про дострокове припинення депутатства Віталія Михайлішина, який передував Олександру Мадею у списку Партії регіонів (http://oporacv.org/v-chernivtsyah-3-serpnya-2014-roku-znovu-vybory/) на виборах до Чернівецької міської ради в 2010 році. Вдруге це ж питання піднімалося на засіданні комісії 10 червня (http://oporacv.org/chernivetska-vyborcha-komisiya-vyznala-madeya-deputatom-z-porushennyam-zakonu/).

 Вже на засіданні МТВК 13 червня, яке було скликане в екстреному порядку, голова комісії Генріета Баранова визнала, що реєстрація депутатом  Олександра Мадея згідно рішення засідання від 10 червня «буде незаконною» (на чому ОПОРА одразу наголошувала). Відповідно ж до протоколу засідання МТВК 13 червня  https://app.box.com/s/03g1q9lxw2zjxvgt66x5, на ньому були присутні 11 членів комісії. З них 8 проголосували «за» рішення про визнання обраним та реєстрацію депутатом Чернівецької міської ради Олександра Мадея, що складає більшість від складу комісії (текст постанови - https://app.box.com/s/nuvm94io81egkf1ulron). Таким чином Олександр Мадей таки став депутатом Чернівецької міської ради. Правда, з третьої спроби.

 Як повідомив активісту ОПОРИ сам Олександр Мадей, він ще зранку 13 червня подав до Центральної виборчої комісії скаргу, в якій, зокрема, вимагав й розпуску МТВК у зв’язку з, на думку депутата, систематичними порушеннями виборчого законодавства та його виборчого права (https://app.box.com/s/7gp4p97hgzgwltzxynr7). У ЦВК підтвердили факт надходження скарги та повідомили ОПОРІ, що скарга зареєстрована і очікує свого розгляду.

Детальніше:

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук,координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

 

 

1