Питання якості газу набуло політичного характеру: Україна отримує газ у кілоджоулях, а  за тарифами люди платять у кубометрах, - керівник ПАТ 'Чернівцігаз' Віктор Горда

Питання якості газу набуло політичного характеру: Україна отримує газ у кілоджоулях, а за тарифами люди платять у кубометрах, - керівник ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда

04.02.2016, 20:13

          У Чернівцях відбувся круглий стіл щодо проблеми якості газу

4 лютого 2016 року відбувся круглий стіл щодо проблеми якості газу. Представники організацій, які причетні до цієї проблеми, обговорили можливості владнати наболіле питання.

"Проблема постачання якісного газу вже давно постала серед українців. Особливо актуальною є якість наданого користувачам ресурсу. Тому сьогодні нам необхідно з'ясувати, на якому етапі ми втрачаємо цю якість і куди рухатися далі, щоби споживачі були задоволені", – коментує організатор заходу свободівець Дмитро Дорош.

Також представник підприємства "Чернівцігаз" Віктор Горда наголосив на тому, що зараз у Чернівцях якість газу є калорійнішою, ніж в инших областях. Якщо ж виникає проблема – містянам є куди звернутися. 

"Якщо виникає проблема щодо цього, чернівчани мають право звернутися до організації "Буковина стандарт метрологія" та вимагати перевірки. На разі ця ситуація набула політичного характеру, - наводить слова Віктора Горди прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода". - Всі ми знаємо, що Україна отримує газ у кілоджоулях, а не в кубометрах. Хоча люди сплачують за тарифами метрів кубічних. Як виникла така ситуація – досі не відомо, але я б наголошував на тому, що слід вияснити, яким чином так склалося".

 Як стало відомо впродовж заходу, до міста Чернівці газ постачають із Івано-Франківська, а саме з "Прикарпаття трансгаз". І за якість продукту відповідає лише Укртрансгаз. Щоденно на сайті підприємства афішують сертифікат якости, тому в разі виникнення питань потрібно звертатися безпосередньо до вказаних підприємств.

У разі виникнення сумнівів щодо постачання якісного газу споживач має право звернутися до відповідних територіяльних органів Мінекономрозвитку для здійснення позачергової перевірки якості природного газу. 

1