Суспільство очікує закриття кремлівських рупорів, - Бурбак  (відео)

Суспільство очікує закриття кремлівських рупорів, - Бурбак (відео)

02.10.2018, 13:05

Український парламент повинен законодавчо відреагувати на петицію щодо закриття телеканалів "112 Україна" та "NewsОne".

Відповідний документ, розміщений на сайті Верховної Ради, вже набрав необхідних 25 тисяч голосів.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. 

"Тепер українське суспільство очікує і від парламенту, і від Нацради з питань телебачення і радіомовлення, і від спецслужб конкретних кроків реалізації цього запиту. Ми маємо напередодні президентських виборів захистити інформаційний простір України від Кремля; не дати ворожій пропаганді діяти на нашій землі під прикриттям "вільного слова", - наголосив керівник фракції.

"Парламент повинен законодавчо відреагувати на цю вимогу, а СБУ та інші правоохоронні органи повинні розкрити шляхи фінансування пропутінських ЗМІ, які неприховано працюють проти України", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також додав, що фракція вимагатиме проголосувати під час цієї сесії за законопроекти щодо прозорості медіа, щодо заборони російської участі в ЗМІ, розширення повноважень Нацради з питань телебачення та радіомовлення, запровадження кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії.

"Чим ближче до виборів - тим жорсткіше Росія буде намагатись дестабілізувати ситуацію в Україні", - підкреслив Максим Бурбак.

"Ми вимагаємо, щоб СБУ знищила терористичне підпілля Росії. Раз і назавжди відвернула загрозу антиукраїнських заворушень, збройних провокацій та терактів", - підкреслив Максим Бурбак.

 
Нагадаємо, "Народний фронт"  вимагатиме прийняти законопроекти щодо прозорості медіавласності, заборони російської участі в українських ЗМІ та розширення повноважень Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це на Погоджувальній раді заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" вимагатиме ставити на голосування під час цієї сесії законопроекти щодо прозорості медіавласності, щодо заборони російської участі в ЗМІ, щодо розширення повноважень Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Необхідно запровадити кримінальну відповідальність за заперечення факту російської агресії", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що позиція фракції - захистити інформаційний простір України від Кремля напередодні президентських виборів.  Він наголосив, що петиція на сайті Верховної Ради щодо заборони "112 каналу" та "NewsOne" вже набрала необхідних 25 тисяч голосів."Це – вимога суспільства. Вже 25 тисяч українців підписали петицію на сайті Верховної Ради про заборону телеканалів "NewsOne" і "112". Це сигнал це лише парламенту, а й Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, спецслужбам та Генпрокуратурі. СБУ та інші органи повинні розкрити шляхи фінансування пропутінських ЗМІ, які неприховано працюють на капітуляцію  України перед Росією", - наголосив він."Нам, безумовно, треба ухвалити новий закон про вибори. Але якщо Кремль буде й надалі контролювати наш медіапростір, то ворог істотно спотворить волевиявлення", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що СБУ повинна провести офіційне розслідування щодо Медведчука і надати суспільству і парламенту повну інформацію щодо цього.

"Медведчук веде цілеспрямовану, тривалу підривну діяльність проти української державності. Посередником у звільненні заручників не може бути людина, яка публічно виправдовує викрадачів цих заручників. Яка діє в інтересах іншої сторони переговорів – Кремля", - наголосив керівник фракції.

 
ДОВІДКОВО: 

Верховна Рада має розглянути петицію щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та "NewsOne", яка у рекордно короткий 8-денний термін набрала необхідні 25-ти тисяч голосів українських громадян.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук за результатами засідання фракції в інтерв’ю журналістам.

Перший заступник керівника фракції "Народний фрон" також нагадав, що телеканали "112 Україна" та "NewsОne"очолюють відверті вороги нашої держави”, такі як кум Путіна Віктор Медведчук та поплічник Януковича Андрій Портнов відповідно.

Крім того, Андрій Тетерук зауважив, що фракція "Народний фронт" послідовно захищає український інформаційний простір від дії ворожих до України телеканалів, таких як, наприклад, "Інтер".  

Давайте нагадаю, що і пані Столярова і, пан Шувалов (колишні співробітники телеканалу І"нтер", - Ред.) – це російські пропагандисти, які сиділи і контролювали випуски новин"Тепер така сама тотожна ситуація відбувається на телеканалах як "NewsОne", так і "112 Уккраїна", - заявив Андрій Тетерук.

Як зауважив політик, ворожа пропаганда немає нічого спільного зі свободою слова, тому жодні рішення Верховної Ради не будуть скеровані на звуження свободи слова, а всі чесні журналісти та ЗМІ зможуть спокійно продовжити свою роботу.

"Парламент розгляне дуже важливу петицію, яка була сформована за вісім днів. А саме: про розгляд подальшої роботи телеканалів "112" і "NewsОne", які, на думку суспільства, повністю транслюють російські меседжі та російські пропагандистські програми в український інформаційний простір. Тому я думаю, що український парламент має також зробити відповідні кроки, аби захистити українських громадян від шкідливого впливу ворожої російської пропаганди", - наголосив народний депутат.

На його переконання, такий стан речей є неприпустимим.

"З цим треба щось робити. Тому парламент також буде визначатись. І дуже доброю є тенденція, що українське суспільство все активніше показує свою позицію і також допомагає захищати важливі галузі нашої держави", - підкреслив Андрій Тетерук.

Він також навів кілька прикладів такої пропаганди, яка зранку до вечора транслюється на згаданих телеканалах.

"Це і меседжі, і маніпуляції, і відверто брехливі сюжети, які спотворюють реальність, яка є в Україні. Більше того, транслюються цілком прокремлівські меседжі через таких псевдоекспертів або запрошених гостей, які переконують у тому, що "Україна сама винна в тому, що у нас йде війна з Російською Федерацією". В сюжетах цих телеканалів йдеться про нібито "громадянську війну", що "ми  маємо примиритися з Російською Федерацією на її умовах" та багато інших меседжів, які мені навіть бридко зараз повторювати", - розповів Тетерук.

У свою чергу, у тексті самої петиції йде мова про те, що "в ефірах згаданих телеканалів все частіше знаходять притулок політичні діячі, які, майже не ховаючись, при повному потуранні ведучих, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців".

"На сході щодня гинуть найкращі сини українського народу, а ми дозволяємо Росії вільно брехати з телеефірів і ганьбити їхню світлу пам’ять. Народні депутати України повинні виступити єдиним фронтом і обрубати ворогу всі можливості вкладати в голови українців ворожу пропаганду, аби вберегти нашу землю, наш народ і самих себе. Окрім цього, телеканал "112 Україна" має низку порушень ліцензійних умов та попереджень від Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. У зв’язку з цим вимагаємо вжиття всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів "112 Україна" та NewsOne", - наголошується у петиції.

Як відомо, початок збору підписів під петицією "Припинити антиукраїнську діяльність телеканалів "112 Україна" та NewsOne" розпочався 20 вересня 2018 року, а станом на перше жовтня 2018 року кількість підписів складає 25 476 (з 25 000 необхідних).

 
 
Джерело: http://nfront.org.ua/
1