Суд визнав, що Чернівецька міська рада неправомірно використала мільйон бюджетних гривень для відновлювальних робіт на КП МТК 'Калинівський ринок'

Суд визнав, що Чернівецька міська рада неправомірно використала мільйон бюджетних гривень для відновлювальних робіт на КП МТК "Калинівський ринок"

02.10.2013, 18:13

Вінницький апеляційний суд підтримав вимоги Державної фінансової інспекції щодо повернення до Державного бюджету понад 1 млн. грн. 

Такого висновку суд апеляційної інстанції дійшов у справі № 2а-2973/10/2470 за адміністративним позовом Департаменту економіки Чернівецької міської ради до державної фінансової інспекції у Чернівецькій області, треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: КП «Калинівський ринок», ПП «Каравацький Буд» про визнання протиправними та скасування вимог.

Так, у справі № 2а-2973/10/2470 суд апеляційної інстанції вказав, що Департаментом економіки Чернівецької міської ради при виділенні коштів державної субвенції на здійснення відновлювальних робіт КП МТК "Калинівський ринок" не було враховано, що сума прямого фактичного збитку була відшкодована страховою компанією, а сума наданої субвенції значно перевищує розмір коштів, що необхідний для відновлення аварійно-відновлювальних робіт пошкодженого комунального майна МТК "Калинівський ринок". Внаслідок чого Державному бюджету завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму 1131151,20 грн.

Необхідно зазначити, що оскаржувані вимоги державної фінансової інспекції про усунення виявлених недоліків та порушень ґрунтуються на результатах проведеної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності департаменту економіки Чернівецької міської ради за період 2008-2009 роки.

За своїм змістом вимоги державної фінансової інспекції стосуються повернення до Державного бюджету коштів в сумі 2 035 462,80 грн., з яких 1 131 151, 20 грн. матеріальної шкоди та 904 311,60 грн. за будівництво нового водовідводу, фактично виконаного за рахунок коштів цільової субвенції аварійно-відновлювальних робіт комунального майна МТК «Калинівський ринок».

Актом ревізії встановлено, що виділені кошти з державного бюджету для ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталися 23-27 липня 2008 року Департаментом економіки Чернівецької міської ради у згаданому розмірі виділено всупереч порядку затвердженою постановою КМУ № 689 від 02.08.2008 року.

Враховуючи норми Бюджетного кодексу України, згідно з якими, бюджетна система ґрунтується на принципах ефективності та результативності, при складанні та виконанні бюджетів усі учасники бюджетного процесу мають прагнути досягнення цілей, запланованих на основі національної системи цінностей і завдань інноваційного розвитку економіки, шляхом забезпечення якісного надання послуг, гарантованих державою, Автономною республікою Крим, місцевим самоврядуванням, при залученні мінімального обсягу бюджетних коштів та досягнення максимального результату при використанні визначеного бюджетом обсягу коштів, Вінницький апеляційний суд визнав використання бюджетних коштів Департаментом економіки Чернівецької міської ради в сумі 1 131 151, 20 грн. неправомірним.

Джерело: 20minut.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

І хто має відповісти за махінації з державними коштами? Зважаючи на період, який перевірявся, здогадуюсь кому припишуть порушення, але не зрозуміло,чому теперішній Департамент економіки захищає папєпєдников?

avatar

Чернівчанин

02 жовтня 2013 12:53

Цікаво, як буде відмазуватись Михайлішин? В міській раді тотальна корупція. Депутатку-тушку Марину Гаєвську СБУ закрило за отримання хабара. Наступний - Редько. Регіонали запропонували йому добровільно здати посаду голови земельної комісії, але він відмовивися. Скоро погорить на отриманні хабара. А ще всім надоїв Чесанов. Скоро побачимо...

avatar

Тарас Довгоязикий

02 жовтня 2013 14:49

ВСЯ   ВИЩЕЗАЗНАЧЕНА  ИНФОРМЦІЯ НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ

ЖАЛЮГІДНИЙ ПИСК  ДОВГОЯЗИКОГО

avatar

ИВАН ГРОЗНЫЙ

02 жовтня 2013 15:46