Суд над депутатом Чернівецької міськради Ростиславом Біликом у справі підкупу виборців вкотре відклали

Суд над депутатом Чернівецької міськради Ростиславом Біликом у справі підкупу виборців вкотре відклали

14.06.2019, 12:58

Сьогодні, 14 червня, мало відбутися чергове засідання у справі підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року депутатом Чернівецької міської ради Ростиславом Біликом. Розгляд справи було призначено на 10:00 у приміщенні Першотравневого районного суду м. Чернівці. На судове засідання з’явився обвинувачений Білик Ростислав Романович.

Через сімейні обставини на судове засідання не з’явився захисник обвинуваченого. Також до суду не прибули свідки, яких сьогодні мали допитати. Справу веде суддя Галичанський Олег Іванович. Обвинувачений Ростислав Білик звернувся до суду з клопотанням відкласти судове засідання до 25.06.19 через відсутність свого захисника, прокурор підтримав дане клопотання.

Відтак, суддя Галичанський на місці ухвалив рішення: продовжити розгляд справи 25 червня 2019 року о 10.00 у Першотравневому районному суді м. Чернівці.

Зауважимо, що попереднє засідання, яке мало відбутися 13 травня 2019, теж відклали – тоді до суду не з’явився прокурор та захисник обвинуваченого.

Нагадаємо, що «Справа Білика» тягнеться з 2015 року. 4 роки тому тоді ще кандидату в депутати Чернівецької міської ради було вручено підозру щодо організації підкупу студентів за статтею 160 Кримінального кодексу України – «Підкуп виборців». У лютому 2018 року «справа Білика» таки почала розглядатися в Шевченківському районному суді міста Чернівці. У жовтні 2018 року троє свідків дали прямі свідчення, що їм пропонували грошову винагороду в обмін на голосування за Ростислава Білика. Ще раніше було засуджено трьох організаторів підкупу.

Галина Єреміца

Джерело: https://chernivtsi.online/archives/12514

1