Стихія пошкодила дерев’яний міст і дорогу, що сполучали хутори Гільче й Поляни з рештою населених пунктів Сторожинеччини

Стихія пошкодила дерев’яний міст і дорогу, що сполучали хутори Гільче й Поляни з рештою населених пунктів Сторожинеччини

18.05.2014, 15:39

В ніч з 15 на 16 травня поточного року на території області пройшли інтенсивні зливи, в наслідок чого піднявся рівень води на низці об’єктів водного фонду краю. Особливо велика кількість опадів випала на території Сторожинецького району, що спричинило вихід з русла р. Малий Серет, який бере свої витоки у с. Банилів Підгірний та протікає через ряд населених пунктів району.

Спричинений опадами паводок завдав значних матеріальних збитків та пошкодив інфраструктуру згаданих населених пунктів. Особливо постраждав хутір Гільче, де стихія пошкодила дерев’яний міст, який сполучав зазначений хутір з с. Банилів Підгірний.

На трьох ділянках було зруйновано дорожнє полотно основної автомобільної артерії, що використовується для вивозу лісу-кругляку з трьох місцевих лісгоспів. Пошкодження ще двох ділянок однієї з ґрунтових доріг відрізало від автомобільного сполучення з рештою населених пунктів 6 житлових будинків хутору Поляни. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

16 травня у постраждалих від паводку місцевостях працювала районна спеціалізована комісія. Постраждалі від негоди території відвідав і голова ОДА Р.Ванзуряк. Він доручив створити міжвідомчу комісію та провести у найкоротші строки обстеження постраждалих територій з метою уточнення суми завданих збитків та оперативного інформування Кабінету Міністрів України.

Місцеві мешканці повідомляють, що на той міст у Банилові Підгірному кілька років тому "пішло" 1,5 млн гривень. І таких "золотих" мостів і укріплень по Буковині чимало.

На території Чернівецької області дощова погода утримається ще кілька днів. Так, за даними Укргідрометеоцентру, дощі та грози на території краю очікуються щодня до 21 травня.

При цьому буде досить тепло - температуру повітря вночі прогнозують +9+11 градусів, удень очікується +20+22 градуси.

Фото Марини Тимофійчук

1