Студенти пікетуватимуть бізнес-структури депутатів, які написали на них 'донос' в прокуратуру

Студенти пікетуватимуть бізнес-структури депутатів, які написали на них "донос" в прокуратуру

27.03.2014, 22:47

У Чернівцях студенти не домоглися складання 23-х депутатських мандатів міськради. Проте молодь згодом піде пікетувати бізнес-структури депутатів, які в грудні минулого року писали на студентів "доноси" в прокуратуру.

"З самого початку нашим завданням було просто прийти та повідомити на сесії про наші вимоги до тих депутатів, які, можливо, не почули або до них не дійшло. Ми не збиралися вчиняти ніяких протиправних дій, ми виголосили наші вимоги і побачили, що депутати нас проігнорували. Тому нині наші вимоги незадоволеними. Очевидно, ми продовжуватимемо цю акцію, вимагатимемо й надалі, щоб ці депутати склали свої повноваження", - повідомив molbuk.ua організатор пікетування, керівник "Студентської свободи" Андрій ІЛЮК.

"Можливо ми будемо локалізувати такі акції. Будемо робити пікети їхніх домівок. Можливо, пікетуватимемо їхній бізнес. Також ми проводитимемо інформаційні кампанії зокрема на їхніх округах. Бо сьогодні вони починають перефарбовуватись, готуються вже до наступних виборів. Роблять різні прогнози, що, можливо це буде жовтень. Вони готуються до "мажоритарки" - саме ті "тушки", які підписалися в грудні під тим зверненням у прокуратуру", - додав активіст.


27 березня 2014 року за ініціятиви "Студентської Свободи" студенти низки чернівецьких навчальних закладів пікетували міську раду, вимагаючи, аби 23 депутати, які підписали заяву до прокуратури щодо покарання організаторів та виконавців блокування сесії міськради у грудні 2013 року, склали свої повноваження.

"Ще не так давно двадцять три депутати Чернівецької міської ради підписалися під зверненням до прокуратури про відкриття кримінального провадження щодо "осіб, винних в організації захоплення та блокування міської ради під час проведення сесії 2 грудня 2013 року", – нагадав голова Чернівецької "Студентської Свободи" Андрій Ілюк, звертаючись до депутатів міської ради. – Фактично заради своїх власних інтересів та прислужництва тодішньому режимові Партії регіонів ви ставили крапку на майбутньому студентів, які перебували тут 2 грудня, вимагаючи притягнути їх до кримінальної відповідальности. Кожен із вас, підписуючи це звернення, знав, про що просив прокуратуру. Але ви не очікували, що прийде час розплати за злочини".

Націоналіст наголосив, що місцеву представницьку владу не омине люстрація. Ті депутати, які зганьбили себе, не можуть представляти громаду. "Вони повинні скласти свої повноваження, бо вже не представляють інтереси громади, зрадивши студентів – майбутнє держави", – наголосив свободівець. Він підкреслив: якщо депутати-кляузники не дослухаються до вимог молоді, пікети відбуватимуться біля їхніх помешкань. Повідомляє  прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

Водночас, окремі депутати, до яких молоді активісти висловили свої вимоги, у четвер обурилися такому рішенню "Студентської свободи".

 Зокрема, депутат від фракції "Батьківщина" Михайло Антоняк на сесії в четвер заявив, що "завжди впевнений, що робить те, що є правильним".

 

Джерело: molbuk.ua

1