В університеті Прядка приєднання вузу до ЧНУ назвали 'рейдерським захопленням' (Фоторепортаж)

В університеті Прядка приєднання вузу до ЧНУ назвали "рейдерським захопленням" (Фоторепортаж)

29.01.2016, 15:05
Колектив і студенти Буковинського державного фінансово-економічного університету вийдуть на мітинг проти приєднання вузу до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Про це повідомляється на офіційному сайті БДФЕУ.

"У понеділок, о 10:00 відбудеться мітинг проти приєднання БДФЕУ до ЧНУ. Не буть байдужим, адже від нас залежить майбутнє!!! Просимо усіх не байдужих людей приєднатися до нас! Будемо вдячні! Ми хочемо залишитись незалежним університетом!", - йдеться у анонсі.
 
Колектив та студентство Буковинського державного фiнансово-економiчного унiверситету зібралися на збори, аби обговорити приєднання їхнього вишу до ЧНУ імені Ю.Федьковича. 
pradko 1
 
Володимир Прядко, ректор БДФЕУ зазаначив у своєму виступі, що це робиться для того, аби забрати в них приміщення. Проте, зауважив, вони будуть боротися за своє життя. 
 Також розповів, що рішення Уряду про приєднання для нього стало несподіванкою, адже, запевняє, БДФЕУ нещодавно акредитували. Комісія була задоволена їхньою роботою, а тепер таке рішення...
  
pradko 4
 
Студенти також виступили проти переходу на навчання до ЧНУ та проголосували за боротьбу проти об'єднання цих двох вишів.
 
pradko 2
 
Журналісти Інформагентства "АСС" зв'язалися з проректором ЧНУ Тамарою Марусик, яка зауважила, що справді документ про об'єднання є, але рішень поки вони ніяких не приймають зі своєї сторони, чекають подальших вказівок від Міністерства освіти і науки України. 
 
pradko 3
 
Нагадаємо, в ЗМІ обговорюють розпорядження КМУ №44 вiд 20 сiчня про те, що Кабiнет Мiнiстрiв приєднав Буковинський державний фiнансово-економiчний унiверситет до Чернiвецького нацiонального унiверситету iменi Юрiя Федьковича. Реорганiзацiю планується здiйснити в межах бюджетних призначень, передбачених Мiносвiти для пiдготовки кадрiв.
 
Розпорядженням передбачено, що студенти Буковинського унiверситету продовжать навчання у Чернiвецькому унiверситетi iменi Федьковича.
 
Джерело: http://acc.cv.ua/
 
Найімовірніша причина об’єднання Буковинського державного фінансово-економічного університету та Чернівецького національного університету імені Юрій Федьковича – оптимізація вищих навчальних закладів, процес якої відбувається нині по всій Україні.

Таку думку в коментарі журналісту molbuk.ua висловив ректор ЧНУ Степан Мельничук.

"Моя особиста думка, що міністерство виконує свої загальні проблеми - щодо питання оптимізації вищих навчальних закладів. І прийшли до висновку, що ці два вузи треба об’єднати - тобто до ЧНУ приєднати БДФЕУ. Оскільки міністерство - це основний розпорядник коштів, то, мабуть, прийшли до такого висновку. Чим вони керувалися? Певно, іншої альтернативи не було: адже не об’єднають ЧНУ до БДФЕУ, бо ЧНУ трошки більший і трохи солідніший університет. Тому, гадаю, причина об’єднання - оптимізація вузів по всій Україні. І тут аналогічно", - заявив ректор університету.

Водночас Степан Мельничук не розуміє, чому в БДФЕУ виступили проти об’єднання вузів.

"Це їхнє право, нехай відстоюють. Але до мене питань не може бути, бо я це не ініціював, нікого не агітував. Я законослухняний громадянин, і якщо вже є рішення Кабміну, значить будемо виконувати", - сказав Мельничук.

"Хоча я не розумію чого їм боротися, бо вони у перспективі отримають диплом ЧНУ, і їхні викладачі працюватимуть у Чернівецькому національному університеті. Тому, що у цьому поганого - я не розумію", - додав ректор.

Водночас Степану Мельничуку невідомо, які факультети будуть у приміщеннях БДФЕУ після процесу об’єднання вузів.

"Коли буде точна відповідь на всі попередні питання, тоді зможемо говорити предметніше. Я єдине можу сказати, що всі спеціальності, які є у БДФЕУ, є і в нашому університеті. Там немає жодної спеціальності, якої нема у нас", - заявив С. Мельничук.
1


КОМЕНТАРІ (5)

має лиш одне питання до мера каспрука. де він вишукує собі радунів таких уйобків дурних тупих і жадних  як андрюшка олійник?

avatar

Олег

29 січня 2016 13:41

Реально, а що це, як не рейдерське захоплення?  Яцик відписав приміщення бурбакам, а людям, що робити'? Схилити голови, як безвольні раби і виконати волю фюрера?

avatar

Марія

29 січня 2016 19:03

Прекрасно! А з колективами обох вузів хто радився? Хто питав їхньої думки? Доцільність таких рішень в чому? Це по ходу Фронтовики накинули оком на приміщення і зробили дзвіночок кролику. Все гребуть -вокзал, депо, землі. Думають, що вони тут самі у цьому місті. 

avatar

Свій

29 січня 2016 19:06

Та я в шоці! Ми що повертаємося в 90? Прийшли бариги-фронтовики, ткнули пальцем у будівлю, яка їм сподобалась, а татусь все порішав. Це просто нонсенс! 

avatar

Чернівці

29 січня 2016 19:09

avatar

Myhajlo Tokarjuk

29 січня 2016 20:03