Сценарій Забродського, підтанцьовка Олексюка і 'нам тут жити'  Ткачука: виборчі перегони вступили в активну фазу

Сценарій Забродського, підтанцьовка Олексюка і "нам тут жити" Ткачука: виборчі перегони вступили в активну фазу

25.04.2014, 01:02

Кампанія з виборів Чернівецького міського голови перейшла до активної фази. І хоча минуло зовсім небагато часу відколи закон дозволив претендентам подавати документи для реєстрації, проте попередні підсумки можна робити вже зараз: боротьба буде цікавою і з непередбачуваним фіналом.

Станом на кінець дня 24 квітня про свою участь у змаганнях з виборів мера офіційно оголосили або навіть подали документи на реєстрацію п’ять претендентів: Василь Забродський, Петро Олексюк, Олексій Коломієць, Олексій Каспрук і Віталій Ткачук.

До слова, даремно Василь Забродський і Петро Олексюк поспішали бути першими. Швидше за все,  комісія зареєструє їх не окремо, а разом з першою хвилею кандидатів. Тому ніякого виграшу – можливості раніше за конкурентів  агітувати за себе – вони не отримають.

Василь Забродський першим відніс документи в комісію.  Проте часу, щоб пояснити для чого йому мерство поки що не знайшов.  Залишається додумувати самим:  участь у виборах – частина плану для зриву сценарію (звісно, якщо такий взагалі існує) щодо його можливого затримання і арешту.  Це в тому випадку, якщо інформація про можливий арешт не частина іншого великого плану.  Наприклад,  штучного підвищення рейтингу кандидата, покликаного відбирати у когось голоси.

Згідно з канонічною версією, прокуратура нібито «поновила усі кримінальні провадження проти мене», - написав пан Забродський на своїй стіні у ФБ.  Одразу після цієї заяви він оперативно розмістив кілька сюжетів в YouTube.com. Визначити їх жанрову приналежність насправді доволі складно – це  щось середнє між розслідуванням і навіюванням. З одного боку ці сюжети мали би зірвати маски з його гіпотетичних кривдників, а з іншого - нагадати загалу, що пан Забродський все таки ще журналіст.  Після численних скандалів, які супроводжують автора роликів останній рік-два, цей факт стали забувати. Кандидатство і журналістика могли би стати додатковим аргументом для захисту (або реалізації) паном Забродським якихось  своїх власних інтересів.

Все, що мав би сказати громаді інший кандидат – «громадський активіст, патріот міста та держави» Петро Олексюк за нього несподівано розповіли  народний депутат України Оксана Продан і інші громадські активісти Чернівців. Перелік симпатиків Олексюка вийшов справді поважний.  До того ж він відкритий для підписання.

Проте це якраз той випадок, коли не знаєш чого в цій підтримці більше: користі чи шкоди. За Михайла Романіва, пригадується, також просила громадськість. І навіть дехто з тих персонажів, хто зараз «готовий підтримати кандидатуру громадського активіста, патріота міста та держави Петра Олексюка на посаду Чернівецького міського голови!». От тільки не сталося б так, що  Олексюку ця підтримка  так допоможе стати мером, як допомогла Михайлу Романіву утвердитися на посаді голови Чернівецької ОДА.

Посилання на успішний досвід Львова і Вінниці підказує: кандидат мав би іти на такі вибори сам, роками готуючи грунт для перемоги. А не з чужою командою. Інакше перспективного кандидата можуть просто передчасно спалити старші товариші. І добре, якщо не в сліпу.

Говорити про кандидатів Коломійця і Каспрука простіше і одночасно набагато складніше. За кожним стоїть потужна політична команда. Врешті й самі претенденти не новачки у політиці. Їхня участь у виборах - давно очікувана й загалом прогнозована. Так само як і більш-менш прогнозованим буде мерство, у разі якщо переможе хтось  з них.

Віталій Ткачук також загалом прогнозований учасник виборчих перегонів. Хоча інколи навіть дивує: як йому вдавалося весь цей час виступати на рівних з  "зубрами" чернівецької політики. Легкості, з якою він це робить, варто повчитися багатьом старшим і більш досвідченим товаришам. Очевидно, це якраз той випадок, якого не врахував Петро Олексюк. За спиною у Ткачука досвід видовищної й оригінальної виборчої парламентської кампанії 2012 року, яка підвищила його впізнаваність як кандидата.  А ще в автора слогана «Нам тут жити!» - прості, доступні і зрозумілі городянам посили.  Тому відповідь на питання: чому Ткачук йде на мера - кожний може дати залежно від власного уподобання.

Автолюбителі згадають розбиті «Жигулі» - на знак протесту проти завищеного мита на ввіз автомобілів, батьки школярів -  його боротьбу за оздоровчі заклади для дітей, а студенти, які були не проти підзаробити трохи грошей, згадають запропонований Ткачуком план розв’язання проблеми кафе у буферній зоні об’єкту ЮНЕСКО.

А, можливо, Ткачук йде в мери, щоб завершити те, про що оголосив два роки тому. Коли сказав, «Давай, до побачення!» корумпованим минулому і країні.  За кампанією Ткачука варто стежити вже тільки для того, щоб знати чим житиме Україна в майбутньому. 2012 року Ткачука  не почули, а вже за рік фактично і під його гаслами відбулася революція гідності. Хто знає, що він передбачить цього разу. 

Вже завтра до відомих претендентів на мерство у Чернівцях додадуться нові. Очікується, що про участь у виборах оголосить депутат Чернівецької міської ради пан Кишлярук, назве свого кандидата також ВО "Свобода". 

Щойно нові люди офіційно подадуть документи на реєстрацію обов'язково і ми приглянемося до них ближче. 

Далем НОВІКОВ

1


КОМЕНТАРІ (9)

Петрику! Ти шо - теж Проданці продався? Старик з Бешлеєм благословили, друган твій Данилюк, якому так і не вдалося вирвати з рук громади будинок в центрі міста, помазав, а Михайлішин думає, що передав естафету? Петрику, краще б ти й далі заробляв на тій фінансовій піраміді - меньше ганьби.

avatar

Олексюку

24 квітня 2014 22:41

Хлопці маю для вас новину. Олексюк Проданші не продався. Ні грошей, ні допомоги не отримував і сподіваюсь не отримає. Те, що Продан озвучила Олексюка на прес-конференції не свідчить про підтримку. Кому як не вам знати, що підкилимні домовленості не оприлюднюються. Пропозицій напевно було й буде з усіх боків. Маю переконання, що нас не використають, бо ми йдемо не задля технічності. Ми йдемо з Програмою розвитку міста частку у яку внесуть громадські організації.. А щодо креативу то ще кампанія не почалась:) І головне не перетворюйте кампанію на тезу хто не з Каспруком то й з РМ. Бо це не правда!

avatar

До першого коментатора і автора

24 квітня 2014 23:55

Поки крім Ткачука нема за кого голосувати! Чекаємо на цікаву та креативну виборчу кампанію! Хай щастить!

avatar

Андрій

24 квітня 2014 23:59

Багато зараз Ткачук за джинсу платить?

avatar

Васян

25 квітня 2014 00:57

Гравитон как всегда за Ткачука.

avatar

Гравитон

25 квітня 2014 08:41

Віддайте голос Олексюку, не допустіть повернення Федорука в його приємнику Каспруку. Не кидайте місто на розграбовування.

avatar

Наташа

25 квітня 2014 22:30

Щось автор відверто заграє з Олексюком і Ткачуком. Вони звичайно хороші хлопці, але навіщо їх так розкручувати?

avatar

Христя

26 квітня 2014 00:27

Виходить, що Ткачук підспівує, Олексюк підтанцьовує, а Каспрук "відсасує" у Бурбаків і Федорука.

avatar

Патріот

26 квітня 2014 21:33

Друзі! Якщо прийде до влади Каспрук, місто опинеться в руках Федорука. Тоді нашому місту ринка "Доброботу", вкраденого у громади, не бачити. Калинка теж з молотка піде до них. Федорук та його команда ні за яких умов не будуть працювати на розбудову Чернівців. Це "людишки", які ненавиділи і зневажали наше місто та громаду Чернівців.

Молодим та новим обличчям - дорогу вперед!!!

avatar

Патріот

26 квітня 2014 21:40