Сторожинець і його мер - заручники гризні між «первинними» і «вторинними регіоналами»

Сторожинець і його мер - заручники гризні між «первинними» і «вторинними регіоналами»

14.09.2012, 03:51

Менш ніж за два місяці до парламентських виборів вже третє місто в Чернівецькій області залишилося без міського голови. У Сторожинці мер Микола Карлійчук заявив про свою відставку.

Про таке рішення мер оголосив після того, як опозиційні депутати у міській раді утворили більшість і стали чинити рішучий опір тискові влади на місцеве самоврядування. Насамперед опозиційна більшість добилася рішення чергової сесії міськради з кількох дуже незручних для влади, але важливих для громади питань. Сесія розпустила міськвиконком, що обмежував права громадян на мирні зібрання і постановила скасувати його незаконне рішення, яким визначалася обмежена кількість місць для проведення мирних зібрань. Депутати примусили скласти депутатські повноваження одіозного заступника голови міськради, котрий суміщав кілька посад. Також сесія звернулася до голови РДА з вимогою припинити тиск влади на активістів опозиції та членів ДВК. Разом з тим, сесія не була закрита – аби дати можливість на наступному засіданні цієї ж сесії утворити новий міськвиконком і забезпечити нормальну життєдіяльність міста в осінньо-зимовий період.

Несподівано повівся в цій ситуації міський голова – він скликав «збори громади» і заявив про свою відставку! Ситуацію коментує голова Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян:

«На Буковині вже повністю зруйноване місцеве самоврядування. Уже третє місто в краї залишилося без міського голови. Але у попередніх випадках – з мерами Чернівців та Новодністровська – міських голів усували грубо і відкрито всупереч закону. Зараз це роблять більш філігранно і витончено: намагаються вдати, ніби у цьому замішана опозиція.

Партія ВО «Батьківщина» та Об’єднана опозиція зараз мають величезний авторитет у Сторожинецькому районі – насамперед завдяки діяльності Уряду Юлії Тимошенко на користь місцевої громади у важкі часи, коли наш край спіткала руйнівна повінь 2008 року, а також завдяки щирості, людяності і фаховості наших партійців. Тому наразі всі дії влади спрямовані на те, аби дискредитувати нашу політичну силу.

Виступ все ще чинного мера Сторожинця на зборах громади і його оприлюднена в ЗМІ заява свідчать саме про тиск на нього з боку влади. Він сам заявив, що влада «не дає йому працювати» і «вставляє палиці в колеса» - у присутності голови ОДА М.Папієва, який особисто відвідав збори громади, але не вважав за потрібне ні виступити там, ні поговорити з людьми.

Причиною цієї провокації є намагання голови ОДА і керівника обласного осередку провладної партії Михайла Папієва захопити всю владу в області. Їм це не вдається, депутати Сторожинецької міськради протистоять свавіллю влади. Саме тому цілковита відповідальність за усунення мера Сторожинця лежить на М.Папієві, і саме тому він був присутній на зборах громади міста.

Ситуація навколо мера Сторожинця – це не боротьба влади і опозиції, як намагаються це подати провладні політичні сили. Це боротьба всередині влади, між так званими «первинними» і «вторинними регіоналами». І дуже прикро, що місто і його голова стали заручниками цієї гризні.

Прикро, що Микола Карлійчук прийняв своє рішення про відставку у напружений передзимовий період. Якщо він не змінить своєї позиції – ми будемо змушені прийняти це як даність. І робити все для того, щоб місто не відчуло відсутності керівника. Закликаємо сторожинчан не піддаватися на провокації і зробити правильні висновки з цієї проблеми, яка спіткала місто».

Джерело статті: http://byut.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дуже цікава сентенція "ми будемо змушені прийняти це як даність. і будемо робити все для того, щоб місто не відчуло відсутності керівника". Питання: ми - це хто?

avatar

14 вересня 2012 09:32

а ви читати вмієте? Мунтян вроді від опозиції говорить. Хіба не ясно? Чи ви просто чіпляєтеся до слів, намагаючись залишити поза увагою сенс? 

avatar

Іра - до першого коментатора

14 вересня 2012 17:23