Співробітники СБУ завадили вивезенню  з України культурних цінностей

Співробітники СБУ завадили вивезенню з України культурних цінностей

03.02.2015, 18:26

На Буковині співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області спільно з митниками та прикордонниками затримали у міжнародному пункті пропуску «Мамалига» громадянина України, який намагався нелегально перевезти на територію Молдови культурні цінності. Чоловік ретельно сховав у сумці серед особистих речей колекцію з понад 170 монет Російської імперії 1736-1925 р.р.

За вказаним фактом слідчим відділом УСБУ в Чернівецькій області зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.201 (контрабанда культурних цінностей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років із конфіскацією предметів контрабанди.

Це вже не перший випадок спроби перевезти до Молдови культурні цінності, який виявляють співробітники Управління. В червні минулого року ще один громадянин України намагався вивезти з території Буковини в сусідню державу предмети старовини епохи середньовіччя. В листопаді зловмисника засуджено до відбування покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців, а предмети контрабанди вилучено в дохід держави.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1