Спірна земельна ділянка під кардіоцентром належить саме обласній, а не міській раді, -  Іван Мунтян (ОНОВЛЕНО)

Спірна земельна ділянка під кардіоцентром належить саме обласній, а не міській раді, - Іван Мунтян (ОНОВЛЕНО)

12.09.2019, 18:56

Під час розгляду порядку денного сьогоднішньої сесії Чернівецької облради туди внесли кілька питань, серед яких було і питання щодо "припинення права постійного користування земельною ділянкою за адресою вулиця Г. Майдану, 230 та передачу цієї ділянки комунальному підприємству "Центр комунального майна".

Попри заперечення радниці міського голови, депутати підтримали відповідний проєкт рішення щодо передачі земельної ділянки від обласного кардіодиспансеру до обласної ради. За нього проголосувало 35 депутатів із 47 зареєстрованих у сесійній залі.

 - У випадку ділянки кардіодиспансеру, то, згідно витягу з реєстру, ця ділянка належить саме обласній раді, - сказав головуючий на засіданні Чернівецької обласної ради голова найвищого представницького органу влади краю Іван Мунтян. 

Непрямо це також визнала присутня на сесійному засіданні обласної ради радниця міського голови Тетяна Шепелько. Представниця міста визнала, що дана ситуація - прямий наслідок ситуації, яку допустили державні реєстратори Міністерства юстиції. 

"У різний час обласна рада провела реєстрацію права власності на себе. Це понад 100 ділянок міста. Для нашого міста це величезна проблема, яку допустили державні реєстратори Міністерства юстиції", - вважає Тетяна Шепелько.

Повідомлення BukNews про участь радниці міського голови Тетяни Шепелько у роботі сесії Чернівецької обласної ради прокоментував депутат Чернівецької міської ради Іван Гончарюк: «Нічого проти пані Шепелько не маю, але хочу, аби мені пояснили, хто саме уповноважив (її) представляти інтереси чернівчан у обласній раді?»

Нагадаємо, ще вранці Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на своїй сторінці у Facebook опублікував інформацію, в якій повідомив, що під час сьогоднішньої сесії обласної ради депутати спробують "вилучити гектар землі на вул. Героїв Майдану, 230 у обласного кардіологічного центру". У міській раді наполягають, що саме місто є власником цієї ділянки землі і без згоди міськради Чернівців цю ділянку не можна передавати у розпорядження будь-кого.

Частково використано матеріали https://acc.cv.ua/ 

1