Спалах газу на Б.Хмельницького стався через несанкціоноване використання газопроводу як заземлення, - 'Чернівцігаз'

Спалах газу на Б.Хмельницького стався через несанкціоноване використання газопроводу як заземлення, - "Чернівцігаз"

04.09.2014, 20:14

ПАТ "Чернівцігаз" надав своє роз’яснення про займання на ділянці газопроводу на вулиці Б. Хмельницького, 77, увечері 3-го вересня.

"3 вересня 2014 року, працівники ПАТ "Чернівцігаз" проводили підготовчі роботи на перехресті вулиць Університетської та Б. Хмельницького для здійснення перепідключення новозбудованого газорозподільчого газопроводу низького тиску, - йдеться у повідомленні. - При встановленні металевої заглушки на стальній ділянці газопроводу виник електричний розряд, що й призвело до займання газоповітряної суміші.

Після ліквідації займання силами працівників Управління ДСНС України в Чернівецькій області та ПАТ "Чернівцігаз" розпочаті роботи було завершено.

ПАТ "Чернівцігаз" вважає причиною займання несанкціоноване використання газопроводу як заземлювального пристрою одного з прилеглих будинків.

Усі роботи ПАТ "Чернівцігаз" виконувалися з оформленням та реєстрацією наряду-допуску на проведення газонебезпечних робіт, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання України ДНАОП 0.00-1.20.98".

1