«Солідарність» та її кандидат в мери Чернівців незаконно рекламувались в приміщенні автовокзалу

«Солідарність» та її кандидат в мери Чернівців незаконно рекламувались в приміщенні автовокзалу

18.10.2015, 02:19

В приміщенні центрального автовокзалу в Чернівцях по вулиці Головній, 219 спостерігач ОПОРИ виявив рекламу політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та кандидатки на посаду Чернівецького міського голови від цієї партії Наталії Якимчук. Агітація транслювалась на рекламному табло терміналу для оплати разом з іншою комерційною рекламою.

Зокрема, на табло час від часу висвітлювалась типова політична реклама партії «Солідарність» та Наталії Якимчук. Спостерігачем ОПОРИ було викликано міліцію, яка прийняла заяву. Як стало згодом відомо ОПОРІ, після реагування правоохоронців вказану рекламу було знято.   

ВІДЕО https://www.youtube.com/watch?v=pODSqCctz7M&feature=youtu.be

Згідно п. 6, ч. 9, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

Нагадаємо, що порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, підприємствами-розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бред... це теж саме, що якщо б у приміщені автовокзалу стояв телевізор і там показували політичну рекламу то Опора написала заяву і потрібно було б винести телевізор.... Опора проявляє чудову вибірковість....

avatar

Андрій Шалєєв

18 жовтня 2015 10:21