Сокирянський Козак сподівається, що попи Московського патріархату повирішують його проблеми

Сокирянський Козак сподівається, що попи Московського патріархату повирішують його проблеми

22.07.2012, 00:36

Днями голова Сокирянської районної державної адміністрації Василь Козак та заступник голови районної ради Сергій Горн зустрілись за «круглим столом» з представниками релігійних громад - священнослужителями Української Православної церкви Московського патріархату.

Метою зустрічі стало обговорення спільних заходів з відзначення 1025-ї річниці хрещення Київської Русі. За словами Василя Козака, районна влада вже розпочала підготовчу роботу, яка передбачає низку просвітницьких, пізнавальних, культурних заходів за участю молодого покоління, що мають на меті виховання любові до Батьківщини, почуття милосердя, співпереживання. Він відзначив, що районна влада всіляко сприятиме християнським конфесіям у проведенні релігійно – суспільних заходів, присвячених цій визначній даті.

Під час святкування будуть організовані екскурсії учнів до пам’яток архітектури національного та місцевого значення, які знаходяться на території Сокирянського району. Вирішено провести святкову літургію поряд з Галицьким чоловічим монастирем.

Також, в ході зустрічі порушувалися питання стану пожежної безпеки культових споруд, забезпечення охорони майна, завершення оформлення документів на право власності церковних громад на будівлі та споруди, земельні ділянки під ними. Інформували священнослужителів керівники районних служб. Обговорювались також питання і пенсійного забезпечення.

Керівник виконавчої влади району Василь Козак пообіцяв допомогти в облаштуванні у всіх 25 храмах Московського патріархату, що розміщені на території району охоронною сигналізацією та забезпеченні їх засобами пожежогасіння та висловив сподівання на взаєморозуміння та співпрацю священнослужителів у вирішенні спільних проблем громади району.

Джерело:bukpravda.cv.ua

1